Vil ha slutt på væskeforbudet

... men det kan ta flere år.

Publisert
Sist oppdatert

Britiske myndigheter og sikkerhetsselskapene ved britiske flyplasser jobber nå for å fjerne væskeforbudet på fly. Det skriver britiske The Indepenedent.

Allerede neste år ønsker myndighetene at det blir slutt på at passasjerer ikke kan ta med vannflasker, parfymer osv. som håndbagasje på flyet.

Teknologi ved Heathrows nye Terminal 5 kan påvise væsker i håndbagasjen, og nå ser myndighetenes forskere om det er mulig for skannerne å plukke ut væskene som er farlige.

Dersom forskerne får dette til, vil væskeforbudet fjernes.

Norge vil følge på

Allerede i fjor sommer gikk samferdselsminister Liv Signe Navarsete ut om sa at hun ønsket å jobbe for at væskeforbudet fjernes. Hun tok saken opp med EU, men foreløpig har det ikke skjedd noen endringer i det europeiske regelverket for flysikkerhet.

Men hvis væskeforbudet fjernes i Storbritannia, er det sannsynlig at det samme skjer her.

- Vi følger med på det som skjer i Storbritannia. Dersom forskerne klarer å utvikle skannere som kan finne farlige væsker, vil nok EU/EØS vurdere å endre forskriftene slik at forbudet blir lempet eller fjernet. Dersom denne regelendringen skjer, vil konsekvensen være at også Norge følger etter, sier Tore Iversen, informasjonsdirektør ved Luftfartstilsyne til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer