Vil ha vertikale seter

Ryanair lodder stemningen for ytterliger sild-i-tønne-flygninger.

Ryanair jakter på nye muligheter for å få med seg flere passasjerer. Foto: Arpingstone
Ryanair jakter på nye muligheter for å få med seg flere passasjerer. Foto: Arpingstone Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå vil Ryanair fylle flere passasjerer på hvert fly. Ikke ved å krympe seteavstanden ytterligere, men ved å tilby "vertikale seter". Lavprisselskapet vil bli ennå billigere, ved å kaste ut de bakerste seteradene på kortere flygninger, og erstatte setene med ståplasser.

- Reisende som er villige til å stå på timeslange flygninger, burde kunne få fly gratis, sier Ryanairs kommunikasjonssjef Stephen McNamara i en pressemelding fra selskapet.

Gratis er ikke alltid så billig, se alle flyselskapenes ekstrakostnader

Det nye "setet"

De nye setene kan minne om barstoler slik de fremstår på illustrasjonen på Ryanairs nettsider. De består av en nesten vertikal støtte med en liten pute under baken og armstøtter. De har selvsagt også sikkerhetsbelte. Men blir dette tillatt av luftfartsmyndighetene? I følge Airportbusiness.com, er Ryanair i samtaler med irske luftfarsmyndigheter om saken.

Kommer fra Kina

Ryanair er ikke først ute med ideen. Spring Airlines, et lavprisselskap fra Kina, har allerede flagget dette som en løsning de vil satse på. De mener dette gir rom for 40 prosent flere passasjerer på hvert fly, og samtidig redusere flyselskapets kostnader med 20 prosent, skriver Sky News.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer