Vil ikke ha turister i coffee shops lenger

Bare nederlendere skal få lov.

Nederlandske ministre vil forby turister å kjøpe cannabis. Foto: Colorbox
Nederlandske ministre vil forby turister å kjøpe cannabis. Foto: Colorbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nederland er kjent for sine coffee shops, der det selges marihuana i form av joint, og i kaker av forskjellig slag. For mange turister er det en del av programmet å stikke innom en slik coffee shop.

Nå ønsker imidlertid nederlandske myndigheter å få en slutt på dette. I et brev som ble lekket til pressen, skriver de tre nederlandske innenriks-, justis- og helseministrene at de ikke ønsker at coffe shops skal være turistattraksjoner. Det skriver NRC Handelsblad.

Dansk politiker ønsker hasj på apoteket

Myndighetene har ingen planer om å stramme inn reglene for cannabisbruk, men bare registrerte nederlandske brukere skal få lov å handle hos coffee shops. Slik håper myndighetene at antallet coffee shops vil bli redusert, og dermed også kriminaliteten og ordensforstyrrelsene coffee shops skaper i dag. Det er særlig i grensebyene til Belgia, Frankrike og Tyskland at store antall tilreisende turister som kommer ens ærend for å besøke coffee shops skaper problemer. Belgia og Tyskland har uttrykt misnøye med systemet. To grensebyer bestemte i fjor å forby coffee shops nettopp på grunn av dette problemet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.