Vil ikke presentere en kriseplan

Amerikanske og europeiske luftfartsmyndigheter har satt alle Dreamlinere på bakken, men Norwegian fastholder at de vil fly som planlagt.

PÅ BAKKEN: Alle Boeings Dreamlinere er satt på bakken. Men Norwegian sier de vil fly som planlagt, og vil ikke kommentere en nødplan. Foto: Per Ervland
PÅ BAKKEN: Alle Boeings Dreamlinere er satt på bakken. Men Norwegian sier de vil fly som planlagt, og vil ikke kommentere en nødplan. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Luftfartsmyndigheter over hele verden har satt alle Boeing 787 Dreamliner-fly på bakken, etter en rekke uheldige hendelser. Flyene gjennomgår nå grundige sikkerhetskontroller, og det vites ikke når disse vil være ferdige.

Norwegian er et av flyselskapene som har bestilt Boeings nye prestisjefly, som skal brukes på interkontinentale flyvninger til USA og Asia.

Ifølge kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, går imidlertid produksjonene av deres fly som planlagt, og de har ikke fått indikasjoner fra fabrikken om at leveringen av flyene vil bli forsinket.

Ikke bare Norwegian: Også Star Tour skal fly med Dremliner fra kommende vinter

– Har til hensikt å fly Dreamliner

Nordmenn gikk mann av huse da billettene med rutene selskapet skal fly med det nye Boeing-flyet ble lagt ut til rekordlave start-priser, og sommerens flyvninger er rimelig fullbookede. Ifølge andre media, har Norwegian en nødplan som vil iverksettes dersom noe skulle skje med leveransen og de ikke kan benytte Dreamlinerne til de oppsatte rutene.

– Vi holder løpende kontakt med fabrikken, og det siste vi fikk vite i går kveld var at alt går etter planen med våre fly. Så må vi holde løpende dialog og få informasjon så raskt som mulig, sier Skånvik til DinSide.

Hun vil ikke være med og spekulere i den nødplanen som skisseres i media.

Anne-Sissel Skånvik er kommunikasjonsdirektør i Norwegian. Foto: Norwegian
Anne-Sissel Skånvik er kommunikasjonsdirektør i Norwegian. Foto: Norwegian Vis mer


– Nei, vi har til hensikt å fly, og enn så lenge har vi til hensikt å fly Dreamliner, sier Skånvik til DinSide.

– Alt som skrives og spekuleres i, er ikke basert på en realitet. Det er basert på en tenkt problemstilling, og det vil jeg ikke være med og spekulere i, fortsetter hun.

Hva er det med Boeingflyets nye vinduer?

Har alltid en nødplan

Skånvik presiserer overfor DinSide at alle flyselskaper har en aksjonsplan dersom noe uforutsett skulle inntreffe.

– Alle ansvarlige flyselskaper har selvfølgelig tenkt på hvordan man skal få passasjerene fram hvis noe uforutsett skulle inntreffe, sier Skånevik. Det tenker vi på generelt, også i vår daglige produksjon. Vi tenker jo på det i tilfelle det skulle skje noe med enkeltfly i flåten som gjør at man trenger en backup-løsning. Det er ikke oppsiktsvekkende at flyselskap må ha backup-løsninger, det gjør alle ansvarlige flyselskaper, sier hun videre.

Alternativer som kan benyttes i slike situasjoner, er omfordeling av egen flyflåte, leie inn fly, eller å kjøpe billetter med andre selskaper. Skånvik vil imidlertid ikke kommentere hvorvidt noen av disse mulighetene vurderes av Norwegian i tilfellet med Dreamliner.

– Hvis Boeing presenterer oss med en forsinkelse, må vi konkretisere de planene og når ting er avklart vil vi selvsagt også informere om dem da. Den første flyvningen er 30. mai, og det er en stund til. Men vi har foreløpig ikke fått noen indikasjoner på at det er forsinkelser i produksjonen, den går sin gang, sier Skånevik til DinSide.

Ifølge planen, skal første fly leveres til Norwegian i slutten av april. Er du nysgjerrig, kan du se bilder av Boeing 787-8 Dreamliner som var på norgesbesøk i mai i fjor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer