Vil la feite passasjerer betale ekstra

Air France og KLM krever at de punger ut for et ekstra sete.

Er magen så stor at sikkerhetsbeltet ikke passer, må du kjøpe ekstra sete hos Air France og KLM: Foto: Colourbox
Er magen så stor at sikkerhetsbeltet ikke passer, må du kjøpe ekstra sete hos Air France og KLM: Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er "sikkerhetsgrunner" til at Air France og KLM nå innfører denne regelen. Talskvinne Monique Matze uttalte til Daily Mail at overvektige passasjerer som ikke vil betale ekstra, ikke får komme ombord.

- Folk som i sjekk-inn blir vurdert til å ikke få plass i setet, vil bli bedt om å kjøpe et ekstra til 75 prosent av fullpris, sa hun.

- Vi må være sikre på at seteryggen kan beveges fritt opp og ned og at alle passasjerer er forsvarlig sikret med sikkerhetsbelte, sa hun.

Går ikke dette, må passasjeren bruke to seter.

Dersom flyet ikke er fullt, vil overvektige passasjerer få refundert det de har betalt for det ekstra setet.

Se bildet av den overvektige passasjer som skapte sikkerhetsdebatt i USA

Air France har tidligere blitt saksøkt av en overvektig passasjer som følte seg forulempet da han ble bedt om å kjøpe to seter. Han fikk medhold, og en erstatning på 8.000 euro. Men nå innfører altså Air France regler som sier at overvektige MÅ kjøpe to seter.

Vanlig i USA

Air France og KLM er ikke de første flyselskapene som innfører en slik regel. Flere amerikanske flyselskaper har allerede innført dette.

En del selskaper velger fortsatt å bare oppfordre overvektige passasjerer som ikke får plass i ett sete om å kjøpe seg ekstra seteplass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer