Vil la turister dra på krokodillejakt

Skal bare gå etter de store og farlige hanndyrene.

Saltvannskrokodiller har blitt et problem i det nordlige Australia. Foto: St. Augustine Alligator Farm
Saltvannskrokodiller har blitt et problem i det nordlige Australia. Foto: St. Augustine Alligator Farm Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av den siste tiden har antall saltvannskrokodiller i Australias Northern Territory økt kraftig, og det har ført til flere angrep på mennesker, hvorav mange er dødelige.

Nå søker en gruppe krokodillejegere og aboriginere om å få starte krokodillejakt som en turistaktivitet. Det skriver The Australian.

Selskapet Gupulul Marayuwa Aboriginal Corporation kommer til å søke myndighetene om tillatelse til å jakte på problem-krokodiller sammen med betalende turister.

- Krokodillejakt vil skape en ny industri og arbeidsplasser for aboriginere, samtidig som vi bir kvitt de største og farligste hannkrokodillene, sa Michaela Johnston, en av sjefene i selskapet.

Test deg selv: Skumle dyr

Sist gang Northern Territory ønsket å starte jakt, var i 2005. Da sa myndighetene nei, fordi de mente troféjakt på krokodiller ville gi dårlig publisitet. I dag vil myndighetene imidlertid vurdere dette, siden bestanden har økt såpass at krokodiller er blitt en stor trussel.

Krokodillene har spredt seg til nye områder der mennesker ikke er vant til å finne dem.

11 åring drept

Tidligere i mars ble 11 år gamle Briony Goodsell drept av en stor hannkrokodille nettop i et område der det tidliger ikke var krokodiller. Liket hennes ble funnet et døgn senere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer