Flyreiser

Vil nekte uvaksinerte å fly

Flytopp vil stramme grepet mot uvaksinerte passasjerer.

VIL STOPPE UVAKSINERTE: Ryanair-sjef Michael O'Leary tar nå til orde for at uvaksinerte bør nektes ombord på fly. Foto: Odd Roar Lange
VIL STOPPE UVAKSINERTE: Ryanair-sjef Michael O'Leary tar nå til orde for at uvaksinerte bør nektes ombord på fly. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kritikken mot personer som er corona-uvaksinert øker for hver dag. Og ledende politikere i land etter land går stadig sterkere ut med sine oppfordringer til alle: ta vaksine mot covid-19. Nå slår eieren av Ryanair til med storslegga.

Vil nekter ombordstigning

Toppsjefen i lavprisflyselskapet Ryanair, Michael O'Leary, ber i et intervju med den britiske avisen The Telegraph (krever innlogging) om at regjeringene i rundt om i Europa skal «gjøre livet vanskelig» for de han kaller «alle de idiotiske antivakserne» som nekter å ta corona-vaksinen.

Fordi disse personene er, i følge O’Leary, blant de viktigste årsakene til de store og kostbare nedstengningene og smitteverntiltakene som innføres i land etter land.

Blåser ut

Michael O'Leary er kjent for å være frittalende, og lar ikke anledningen gå fra seg denne gangen heller:

- Hvis du ikke er vaksinert, bør du ikke få lov til å være på sykehuset, du bør ikke få lov til å fly, du bør ikke få lov til å bruke London Underground, og du bør ikke få lov til å besøke det lokale supermarkedet eller apotek heller. Du kan sitte hjemme og få leveranser av medisiner og mat. Men du skal ikke gå på jobb eller kollektivt med mindre du har vaksinebevis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.