Flyreiser

Vil nekte uvaksinerte å fly

Flytopp vil stramme grepet mot uvaksinerte passasjerer.

VIL STOPPE UVAKSINERTE: Ryanair-sjef Michael O'Leary tar nå til orde for at uvaksinerte bør nektes ombord på fly. Foto: Odd Roar Lange
VIL STOPPE UVAKSINERTE: Ryanair-sjef Michael O'Leary tar nå til orde for at uvaksinerte bør nektes ombord på fly. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kritikken mot personer som er corona-uvaksinert øker for hver dag. Og ledende politikere i land etter land går stadig sterkere ut med sine oppfordringer til alle: ta vaksine mot covid-19. Nå slår eieren av Ryanair til med storslegga.

Vil nekter ombordstigning

Toppsjefen i lavprisflyselskapet Ryanair, Michael O'Leary, ber i et intervju med den britiske avisen The Telegraph (krever innlogging) om at regjeringene i rundt om i Europa skal «gjøre livet vanskelig» for de han kaller «alle de idiotiske antivakserne» som nekter å ta corona-vaksinen.

Fordi disse personene er, i følge O’Leary, blant de viktigste årsakene til de store og kostbare nedstengningene og smitteverntiltakene som innføres i land etter land.

Blåser ut

Michael O'Leary er kjent for å være frittalende, og lar ikke anledningen gå fra seg denne gangen heller:

- Hvis du ikke er vaksinert, bør du ikke få lov til å være på sykehuset, du bør ikke få lov til å fly, du bør ikke få lov til å bruke London Underground, og du bør ikke få lov til å besøke det lokale supermarkedet eller apotek heller. Du kan sitte hjemme og få leveranser av medisiner og mat. Men du skal ikke gå på jobb eller kollektivt med mindre du har vaksinebevis.

Kommer snart?

– Det er nok ikke helt usannsynlig at det kommer krav om korona-sertifikat for reise med fly i Europa. Spørsmålet er hvilket flyselskap som blir først ut og når det skjer, sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i WinAir til flysmart24, og fortsetter:

– Det blir interessant å følge dette utspillet fra O’Leary. Er det noe juridisk som kan være snubletråd, som begrenser et flyselskaps mulighet til på egen hånd å innføre ett slikt krav?

- For Norges vedkommende er systemet for sjekk av koronasertifikat allerede på plass allerede gjennom Helsenorge-appen, sier Elnæs til nettstedet.

«Retten til å være idiot»

Den irske flydirektøren er ikke særlig begeistret for den britiske regjeringens vegring mot å stramme til mot de som ikke vil ta vaksinen og langer også ut i retning Downing Street 10. Men det er de som nekter å ta selve vaksinen som får gjennomgå aller mest.

Og han avslutter intervjuet med The Telegraph like ufiltrert som han startet:

«Vi anerkjenner rettighetene til alle til å bestemme seg for ikke å vaksinere seg hvis du ønsker det. Hvis du personlig protesterer mot vaksinasjon, fordi du mener at det er en stor konspirasjon mellom myndighetene og legemiddelindustrien, da er du helt klart en idiot. Men vi respekterer vi din rett til å være en idiot.»

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer