Vil offentliggjøre navn på farlige flyselskaper

Bodø (NTB): Luftfartsmyndighetene i Norden er blitt enige om å utveksle og offentliggjøre informasjon om farlige flyselskaper.

Publisert
Sist oppdatert

Informasjonen gjelder selskaper som har fått restriksjoner på trafikktillatelsene.

Luftfartstilsynet offentliggjør nå en liste over flyselskaper der det ved inspeksjoner i Norden har blitt avdekket forhold som kan ha konsekvenser for flysikkerheten.

Ingen nordiske selskaper står på listen, og per 1. januar i år er det bare ett utenlandsk navn på den nordiske listen. Det er Air Universal Limited med base i Sierra Leone. Dette selskapet har aldri hatt flyginger til Norge.

Nektes flyging

Restriksjonene kan innebære at luftfartsmyndighetene setter et fly på bakken eller at et flyselskap nektes flyging i et av de nordiske landene

Offentliggjøring av flyselskaper med restriksjoner er ett av flere tiltak som luftfartsmyndigheter i Europa har satt i verk etter ulykken med det egyptiske flyselskapet Flash Air i januar 2004. I tillegg er det opprettet et eget europeisk varslingssystem som skal bedre kommunikasjonen mellom de berørte land ved ulike uregelmessigheter.

Inspiseres uanmeldt

Listen er utarbeidet på bakgrunn av uanmeldte inspeksjoner av utenlandske fly, såkalte SAFA-inspeksjoner (Safety Assessment of Foreign Aircraft). Luftfartstilsynet utfører slike uanmeldte inspeksjoner i likhet med de fleste andre europeiske land. Disse inspeksjonene er et supplement til de nasjonale luftfartsmyndighetenes ordinære tilsyn og gjennomføres mens flyene står på bakken i tiden mellom landing og avgang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer