Coronaviruset

Vil øke bruken av «tilgodelapp» i reisebransjen

Vil oppfordre folk til å be om «tilgodelapp» i stedet for penger tilbake for avbestilte reiser.

CORONARAMMET REISEBRANSJE: Regjeringen har foreslått å midlertidig endre pakkereiseloven slik at reiseselskapene får lengre tid enn 14 dager på å refundere avbestilte reiser. De foreslår også å legge til rette for innføring av en ordning med tilgodelapp eller voucher i stedet for refusjon av pengene - og vil anbefale at slike kreditnotaer brukes i størst mulig utstrekning. Foto: NTB scanpix
CORONARAMMET REISEBRANSJE: Regjeringen har foreslått å midlertidig endre pakkereiseloven slik at reiseselskapene får lengre tid enn 14 dager på å refundere avbestilte reiser. De foreslår også å legge til rette for innføring av en ordning med tilgodelapp eller voucher i stedet for refusjon av pengene - og vil anbefale at slike kreditnotaer brukes i størst mulig utstrekning. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For å hjelpe en kriserammet reiselivsnæring har regjeringen kommet med flere forslag.

Et av forslagene som nå ligger på bordet, er å forlenge pakkereisearrangørenes frist for å betale tilbake avbestilte reiser.

Et annet er å utvide bruken av «vouchers» eller «tilgodelapper» - og å oppfordre kunder til å ta dette i stedet for å be om pengene tilbake.

Ifølge NTB, vil et forslag sendes på høring mandag, med høringsfrist satt til dagen etter, tirsdag 7. april.

Næringsminister Iselin Nybø (V) sier forslaget kan være avgjørende for å sikre et fungerende reiseliv også etter at smitteverntiltakene oppheves.

Dette er forslagene

Ifølge bestemmelsene i pakkereiseloven og pakkereisedirektivet har pakkereiseselskapene en frist på 14 dager for å refundere avbestilte reiser som følge av ekstraordinære situasjoner.

Nå har regjeringen foreslått en lov som gjør det mulig å utforme en forskrift som forlenger denne fristen pakkereiseselskapene har til å betale refusjon. Dette både for å avhjelpe pakkereisearrangørene og for å redusere belastningen på Reisegarantifondet ved pakkereisearrangørers konkurs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.