Coronaviruset

Vil øke bruken av «tilgodelapp» i reisebransjen

Vil oppfordre folk til å be om «tilgodelapp» i stedet for penger tilbake for avbestilte reiser.

CORONARAMMET REISEBRANSJE: Regjeringen har foreslått å midlertidig endre pakkereiseloven slik at reiseselskapene får lengre tid enn 14 dager på å refundere avbestilte reiser. De foreslår også å legge til rette for innføring av en ordning med tilgodelapp eller voucher i stedet for refusjon av pengene - og vil anbefale at slike kreditnotaer brukes i størst mulig utstrekning. Foto: NTB scanpix
CORONARAMMET REISEBRANSJE: Regjeringen har foreslått å midlertidig endre pakkereiseloven slik at reiseselskapene får lengre tid enn 14 dager på å refundere avbestilte reiser. De foreslår også å legge til rette for innføring av en ordning med tilgodelapp eller voucher i stedet for refusjon av pengene - og vil anbefale at slike kreditnotaer brukes i størst mulig utstrekning. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For å hjelpe en kriserammet reiselivsnæring har regjeringen kommet med flere forslag.

Et av forslagene som nå ligger på bordet, er å forlenge pakkereisearrangørenes frist for å betale tilbake avbestilte reiser.

Et annet er å utvide bruken av «vouchers» eller «tilgodelapper» - og å oppfordre kunder til å ta dette i stedet for å be om pengene tilbake.

Ifølge NTB, vil et forslag sendes på høring mandag, med høringsfrist satt til dagen etter, tirsdag 7. april.

Næringsminister Iselin Nybø (V) sier forslaget kan være avgjørende for å sikre et fungerende reiseliv også etter at smitteverntiltakene oppheves.

Dette er forslagene

Ifølge bestemmelsene i pakkereiseloven og pakkereisedirektivet har pakkereiseselskapene en frist på 14 dager for å refundere avbestilte reiser som følge av ekstraordinære situasjoner.

Nå har regjeringen foreslått en lov som gjør det mulig å utforme en forskrift som forlenger denne fristen pakkereiseselskapene har til å betale refusjon. Dette både for å avhjelpe pakkereisearrangørene og for å redusere belastningen på Reisegarantifondet ved pakkereisearrangørers konkurs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer