Uvær:

- Vil påvirke trafikken

Som følge av uværet har ferjeselskapet Fjord Line innstilt avganger mellom Kristiansand og Hirtshals. Også Color Line kansellerer avganger, mens flyselskapene er ventet å ta grep.

RAMMET AV UVÆR: Ferjeselskapet Fjord Line har kansellert avganger mellom Kristiansand til Hirtshals som følge av uvær. Avbildet er hurtigbåten Fjord FSTR, som går mellom Kristiansand og Hirtshals, torsdag ettermiddag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
RAMMET AV UVÆR: Ferjeselskapet Fjord Line har kansellert avganger mellom Kristiansand til Hirtshals som følge av uvær. Avbildet er hurtigbåten Fjord FSTR, som går mellom Kristiansand og Hirtshals, torsdag ettermiddag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSAND / OSLO (Dagbladet): Fjord Line har kansellert ferjeavgangen fra Hirtshals i Danmark til Kristiansand klokka 17.30 torsdag kveld. Også avgangen fra Kristiansand til Hirtshals klokka 09.00, er kansellert, opplyses det på hjemmesiden.

Fjord Line oppgir værforholdene som grunn. Ferjeavgangene er kansellert også fredag.

På sine nettsider opplyser Color Line at samtlige avganger mellom Norge og Danmark fredag er kansellert.

Også flytrafikken er ventet å bli påvirket av ekstremværet, ifølge SAS.

Det er ventet kraftig uvær i Danmark de kommende dagene, med kraftig vind og opptil sju meter høye bølger i Østersjøen fredag kveld. I Kattegat og Skagerrak kan det bli opptil fem meter høye bølger, melder danske TV 2.

På Sør- og Vestlandet i Norge ventes de kraftigste vindkastene på 10 år.

- Fra fredag ettermiddag ventes lokalt svært kraftige vindkast på 28–36 m/s fra østlig retning og full storm på kysten av Agder og i fjellet. Vindkastene er mange steder ventet å være blant de sterkeste de siste 10 år, heter det i farevarselet.

Sendt ut farevarsel

Den verste stormfloen på mer enn 110 år truer flere steder på den danske østkysten, og det er sendt ut farevarsel fra fredag klokka 03.00 til lørdag kveld.

På Color Lines hjemmeside opplyser de at samtlige avganger mellom Norge og Danmark er kansellert ut torsdag og fredag.

Erik Brynhildsbakken, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i rederiet Color Line, opplyser at de følger situasjonen tett som følge av uværet.

- Vi monitorerer og følger situasjonen nøye, sier han til DinSide torsdag formiddag.

Tidligere i dag ble Color Lines avgang med Superspeed 1 fra Hirtshals til Kristiansand klokka 12.15 framskyndet til 11.50, mens avgangen med Superspeed 2 fra Hirtshals til Larvikble utsatt fra 12.45 til 13.15.

Color Line seiler til Danmark, Sverige og Tyskland fra Norge.

Her må verdens største krigsskip vike - for danskebåten!. Reporter: Edward Stenlund. Video: US Navy / NTB / MarineTraffic Vis mer

- Vil påvirke trafikken

Været kommer ikke bare til å påvirke trafikken til havs, men også i lufta.

Pressekontakt i SAS, Tonje Sund, opplyser til DinSide at det foreløpig ikke er foretatt noen forhåndskanselleringer. Dette kan imidlertid endre seg.

- Vi følger situasjonen nøye, og vi forventer at det vil påvirke trafikken, skriver hun i en e-post.

Sund påpeker at passasjerer likevel skal møte opp på flyplassen som avtalt, med mindre de har fått annen informasjon fra flyselskapet. Videre oppfordrer hun passasjerene til å følge med på oppdateringer fortløpende.

- VIL PÅVIRKE TRAFIKKEN: SAS opplyser at det foreløpig ikke er foretatt noen forhåndskanselleringer som følge av været, men advarer om at dette kan endre seg. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
- VIL PÅVIRKE TRAFIKKEN: SAS opplyser at det foreløpig ikke er foretatt noen forhåndskanselleringer som følge av været, men advarer om at dette kan endre seg. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Flyplassen i København, Kastrup, opplyser til danske TV2 at de er i ferd med å forberede seg på stormen.

De sier at det er risiko for forsinkelser og kanselleringer. Foreløpig kan de imidlertid ikke si noe om omfanget av dette, da det er det enkelte flyselskapet som selv avgjør hvordan situasjonen skal håndteres.

Stengt for internasjonale flyginger

Det er ikke bare i Skandinavia at trafikken blir påvirket av været. På Island er der meldt gult farevarsel for ekstremvær torsdag og fredag.

Ifølge den islandske avisa Visir er nå alle flyginger til Keflavík, som er den eneste internasjonale flyplassen i Island, kansellert eller utsatt fram til fredag.

Det islandske flyselskapet Play har utsatt eller kansellert flere flyginger til Europa det siste døgnet.

Kommunikasjonsrådgiver, Silje Glorvigen, i Norwegian opplyser at de aller fleste passasjerene sin flyr til og fra København fredag har muligheten til en frivillig og gratis ombooking på grunn av været.

- Ingen av avgangene våre er kansellert, men vi forventer at været kan skape forsinkelser ut over dagen fredag. Derfor har vi gitt passasjereme muligheten til å booke seg om til enten i dag, 19. oktober, eller lørdag 21. oktober, skriver hun i en e-post til Dagbladet.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer