Vil presse ned prisen på ølet

Turoperatører ber Alpenes største skisenter jekke prisene ned.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at det kan være ganske stive priser i Alpene. Nå prøver britiske turoperatører å få skiparadiset Les 3 Vallées til å sette ned prisene på afterski-ølet.

Les 3 Vallées markedsføres som én destinasjon, men består av flere skisentrene, deriblant Courchevel, Méribel og Val Thorens. Les 3 Vallées er et svært populært reisemål for europeiske skiturister. DinSide har vært i Val Thorens. Les mer om opplevelsen her: 6 dager, 4 daler og 1 snøstorm.

Turoperatørene har hatt møter med selskapene som driver skiheisene i Les 3 Vallées for å diskutere prisnivået i området. De har ytret et ønske om en makspris på ølet, og vil ha skiheisselskapenes hjelp til å få det til, skriver Timesonline.

Sjekk ut vinterens skinyheter her

60 kr for dyrt

Britiske skiturister utgjør en stor andel av besøkende, og siden pundet har svekket seg kraftig mot euroen i det siste, opplever britene at alpeferien er blitt dyrere. Turister fra pubens hjemland reagerer på at en halvliter kan koste 6-7 euro, 50-60 kroner (de skulle jo bare kommet til Norge...). Til sammenligning koster en pint øl (0,57 l) cirka 25 kroner i Storbritannia.

Skikjøring er hovedingrediensen i en alpeferie, men for mange kommer afterski på andreplass. Foto: Colourbox
Skikjøring er hovedingrediensen i en alpeferie, men for mange kommer afterski på andreplass. Foto: Colourbox Vis mer


Et av forslagene i diskusjonen har vært å sette en makspris på 4,50 euro for en halvliter. Det tilsvarer cirka 38 kroner.

Markedsdirektøren i 3 Valleys Association vil nå sende ut et skriv til alle barer og restauranter i området og informere om møtet, og gi beskjed om at britiske turister kan utebli dersom ikke prisnivået senkes. Her vil også forslaget om makspris på øl presenteres.

Før sesongstart, vil organisasjonen sende de britiske turoperatørene en liste over hvilke barer og restauranter som har gått med på å innføre en slik makspris.

Dersom forslaget blir tatt vel imot av barer og restauranter, er dette noe som selvsagt også vil komme norske skiturister til gode.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer