Coronaviruset

- Vil ramme familier hardt økonomisk

Regjeringen vil gi reiselivsnæringen bedre tid til refusjoner. Men dette vil føre til at det tar lenger tid før forbrukerne får tilbake pengene sine.

AVLYST FERIE: Mange hadde allerede bestilt og betalt ferien, da corona-viruset rammet. Nå vil regjeringen at de skal vente opptil tre måneder på å få refundert pengene. Dette er Forbrukerrådet sterkt imot, og sier de har fått henvendelser fra fortvilte forbrukere som trenger pengene nå. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
AVLYST FERIE: Mange hadde allerede bestilt og betalt ferien, da corona-viruset rammet. Nå vil regjeringen at de skal vente opptil tre måneder på å få refundert pengene. Dette er Forbrukerrådet sterkt imot, og sier de har fått henvendelser fra fortvilte forbrukere som trenger pengene nå. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Reisebransjen er i økonomisk krise, som veldig mange andre bransjer akkurat nå. Og som for mange andre bransjer så jobber regjeringen med å finne løsninger som gjør at det fremdeles skal være bedrifter og arbeidsplasser på den andre siden av corona-krisen.

For reisebransjen har regjeringen blant annet foreslått å endre noen punkter i pakkereiseloven som handler om frist for refusjoner, og i tillegg hvordan disse refusjonene kan gjøres.

Pakkereiseloven regulerer forpliktelser mellom kjøper og selger av pakkereiser, og omfatter blant annet hva som skal skje dersom reisen avlyses eller kunden avbestiller.

Ifølge loven skal kunden få tilbakebetalt pengene innen 14 dager dersom reisen avlyses.

Nå har regjeringen foreslått å midlertidig endre dette punktet:

De foreslår en tremåneders frist for tilbakebetaling av kansellerte pakkereiser.

Dette er Forbrukerrådet sterkt imot og de hevder at forslagene vil ramme mange familier hardt økonomisk.

- Forbrukere fortviler

De påpeker at forslagene vil innebære at familier må vente lenge på å få tilbakebetalt store summer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer