Vil sende deg i fengsel hvis du utløser skred

Etter åtte dødsfall på én helg vil italienske myndigheter innføre nye lover.

"Alle" vil kjøre off piste - men da skal man vite hva man gjør.       Foto: SXC
"Alle" vil kjøre off piste - men da skal man vite hva man gjør. Foto: SXC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Første helg i februar ble en skrekkens opplevelse for italienske skisentre. Åtte mennesker omkom i skredulykker, og ti ble alvorlig skadet.

Noen av dem som omkom eller ble skadet, hadde ignorert skilting som advarte om skredfare.

Nå vil italienske myndigheter innføre lover som kan gi folk som utløser skred fengselsstraff. Det skriver Independent.co.uk.

Folk som beveger seg inn i områder de er advart mot, enten på grunn av rasfare eller dårlige værforhold, vil kunne få bøter på opptil 5.000 euro, rundt 40.000 kroner.

Myndighetene regner med at det italienske senatet vil klubbe gjennomlov forslaget, og at det vil tre i kraft innen slutten av februar.

Stadig flere skiløpere setter utfor utenfor oppkjørte traseer. mange har ikke erfaring eller skredutstyr. Dermed utsetter de seg selv og andre i fare. Redningsmanskaper risikerer også sine liv for å finne forulykkede.

Se videoen der en som blir tatt av skred filmer dette med hjelmkameraet, og hvordan kameratene klarer å grave ham ut.

Italia følger etter ASveits, som allerede har tilsvarende lover. Men her er bøtene betraktelig lavere - bare 1.000 franc, cirka 5.500 kroner. Men her har også folk som har utløst redningsaksjoner blitt bedt om å betale kostnadene. Andre har blitt svartelistet av skisentrene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.