Mallorca

Vil stanse masseturisme

Ferieøya Mallorca ønsker nå å redusere antall turister.

MALLORCA: Det er et sommerparadis for mange nordmenn, men Mallorca jobber nå med å minke turismen. Foto: Jaime Reina/AFP/NTB
MALLORCA: Det er et sommerparadis for mange nordmenn, men Mallorca jobber nå med å minke turismen. Foto: Jaime Reina/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For 10 til 20 år siden ble turisme for mange land sett på som veien ut av «fattigdommen», siden turisme genererer gode inntekter.

Nå er tingenes tilstand annerledes på Mallorca.

Ifølge lokalavisa Majorca Daily Bulleti, som henviser til planene døpt «Mallorca Strategy 2030», ønsker ferieøya nå å redusere antall turister.

Planen tar for seg utfordringene som følger med klimaendringer, overbefolkning og overutnyttelse av ressurser. Avisa Ultima Hora konkluderer med at det er nødvendig å redusere dagens turisttilbud.

Strategien kan oppsummeres med følgende tre punkter:

  • færre flyginger
  • færre leiebiler
  • færre besøkende

De tretti spesialistene som har utarbeidet dette dokumentet, ønsker en omlegging av veiinfrastruktur fra privat til kollektiv, samt gjennomføre en uttømmende inventering av veier.

De ønsker å knytte sammen de ulike befolkningssentrene og kommunene.

Planene om å endre turistprofilen begynte før pandemien da turistene skal ha opplevd å bli aksjonert fra ulike hold mot masseturismen, som Dagbladet har omtalt ved flere anledninger. Dette kom fra et politisk radikalt ungdomsmiljø, som skal ha fryktet at den voldsomme turismen skadet miljø og folks økonomi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer