Vil stenge halvparten av bordeller og coffee shops

Amsterdams myndigheter tror det vil minske kriminaliteten.

Amsterdam er en av Europas mest besøkte storbyer. Mange kommer nettopp for å se red light district og besøke en coffee shop. Foto: Colourbox
Amsterdam er en av Europas mest besøkte storbyer. Mange kommer nettopp for å se red light district og besøke en coffee shop. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amsterdam har i årevis vært kjent for coffee shops der du får kjøpt cannabis, og red light district der prostituerte byr frem tjenestene sine bak vindusglassene.

Nå kan det imidlertid være slutt på begge deler. Under nye planer som ble presentert av byens myndigheter, kommer det frem at myndighetene ønsker å stenge halvparten av dem. Dette skal skje i forbindelse med en såkalt "opprydding" av Amsterdams sentrum, skriver The Observer.

Målet med denne oppryddingen er å få rensket opp i organiserete kriminelle miljøer, og redusere kriminaliteten i byen. Ifølge myndighetene er det nettopp i områdene der coffee shops og bordeller ligger at disse miljøene holder til.

Storbyguide: Amsterdam

Tror turistene vil forsvinne

Forslaget har møtt protester fra forskjellig hold. De prostituertes fagforening, Den røde tråd, er naturlig nok imot forslaget. De 20.000 prostituerte som er organisert her, mener ifølge The Observer at tiltaket vil føre til at de kriminelle miljøene og de prostituerte går under jorda, og blir vanskeligere å holde oversikt over. Andre mener at Amsterdam vil miste mange av sine besøkende, da en god del turister kommer til byen nettopp for å oppleve coffee shops og red light district.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer