Vil stenge Øst-Svalbard for turister

Publisert
Sist oppdatert

Cruisetrafikken til Svalbard er tidoblet på få år. Turistnæringen blomstrer, men regjeringen varsler at de vil stenge av mesteparten av Øst-Svalbard for å skjerme naturen.

- Østkysten av Svalbard er blant verdens mest sårbare områder. Spor etter hva mennesker foretar seg der kan bli værende i alle fall i ti år, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim til NRK.

Mister vi Norges siste villmark?...

Turistnæringen på Svalbard er i sterk vekst. Men regjeringen, ved Direktoratet for naturforvaltning, vil likevel avgrense turistenes bevegelsesfrihet til fordel for forskning. De vil stenge hele østkysten, med bare noen få åpne områder.

- Når trafikken har vokst så raskt må vi regulere. Styresmaktene vil skjerme disse reservatene for å være referansesteder for forskning, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Se slideshow fra Øst-Svalbard her...

Noe som kan få store konsekvenser for næringslivet på Svalbard.

- Skulle det bli stengt på østsiden, med bare noen få åpne lokaliteter, vil det føre til at mange av de aktørene vi har i dag vil kutte ut Svalbard som reisemål, sier administrerende direktør Jan S. Sivertsen i Spitsbergen Travel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer