Vil svarteliste bråkmakere

Storbritannia vil svarteliste bråkmakerne i lufta, slik at de ikke får fly mer.

Publisert
Sist oppdatert

Bråkmakere blant flypassasjerer ødelegger flyturen. Overstadig berusede passasjerer som går berserk er en trussel mot sikkerheten, og i enkelte tilfeller må flyene mellomlande, eller gjøre vendreis til avgangspunktet for å kaste av vedkommende.

Senest i juli endte det som egentlig skulle være en helgetur til Riga med tre dager i kasjotten for en sørlending som var så full at ingen flyselskaper ville ha ham ombord. I Sverige vil Riksadvokaten ha alkoholforbud på fly, etter en rekke episoder med fulle passasjerer.

Vil svarteliste

Nå ønsker britiske myndigheter å lage et navnregister over alle som lager kvalm i lufta, og dermed svarteliste dem fra å fly i fremtiden.

Per i dag rapporteres bare hendelsene inn - ikke navnet på passasjerene som lager bråket. Fra mars 2005 til 2006 ble det i Storbritannia innrapportert 1.359 hendelser, hvorav 56 ble klassifisert som "alvorlige".

Flyselskapet Virgin støtter forslaget om å navngi trøblete passasjerer, men mener et slikt tiltak bare ville være effektivt dersom det ble gjort globalt.

Økt sikkerhet

Myndighetenes forslag er et ledd i planen om å få bedre kontroll over hvem som befinner seg innenfor Storbritannias grenser. I tillegg til at bråkmakerne skal svartelistes, ønsker britiske myndigheter at flyselskapene skal pålegges å hente inn informasjon om passasjerene, informasjon som skal overleveres til myndighetene. Dette vil være alt fra navn, nasjonalitet, når reservasjonen ble gjort, telefonnummer personen er tilgjengelig på, og bagasjenummer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer