Passkrisa:

Vil ta imot nordmenn uten pass

Tyrkia vil åpne grensene sine for nordmenn uten pass som vil på sommerferie. Det bekrefter den tyrkiske ambassaden til Nettavisen.

ALANYA: Tyrkia vil gjerne ta imot solhungrige nordmenn uten pass. Her fra stranda i badebyen Alanya. Foto: Shutterstock editorial
ALANYA: Tyrkia vil gjerne ta imot solhungrige nordmenn uten pass. Her fra stranda i badebyen Alanya. Foto: Shutterstock editorial Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et sted mellom 300 000 og 400 000 nordmenn står nå uten pass.

Samtidig øker passkøene over hele landet. I hovedstaden finnes det ikke ledige passtimer før til høsten.

Om du har tenkt deg ut på sydenferie i sommer og ennå ikke har skaffet deg pass, er du sannsynligvis for seint ute.

- Vi har fullbooket fra nå og ut juli på pass og ID-avdelingen ved både Grønland politistasjon og Sandvika politistasjon, sier seksjonssjef Elisabeth Lund, Oslo politidistrikt til DinSide.

Vil redde badeferien din

Men nå har den tyrkiske ambassaden i Norge kommet med et bemerkelsesverdig forslag for å redde nordmenns badeferie, ifølge Nettavisen.

Ambassadesekretær Shervindokt Najafpour snakker på vegne av ambassadør Fazlı orman, som har vært i kontakt med den tyrkiske regjeringen for å lage egne regler for nordmenn.

- Vi har fått grønt signal fra Ankara for å innføre et midlertidig tiltak. Det vil bety at nordmenn kan reise til Tyrkia og ikke trenge noe mer enn nasjonalt ID-kort, opplyser Najafpour til Nettavisen.

- Har panikk

Ambassaden har sendt en såkalt notat til utenriksdepartementet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer