Passkrisa:

Vil ta imot nordmenn uten pass

Tyrkia vil åpne grensene sine for nordmenn uten pass som vil på sommerferie. Det bekrefter den tyrkiske ambassaden til Nettavisen.

ALANYA: Tyrkia vil gjerne ta imot solhungrige nordmenn uten pass. Her fra stranda i badebyen Alanya. Foto: Shutterstock editorial
ALANYA: Tyrkia vil gjerne ta imot solhungrige nordmenn uten pass. Her fra stranda i badebyen Alanya. Foto: Shutterstock editorial Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et sted mellom 300 000 og 400 000 nordmenn står nå uten pass.

Samtidig øker passkøene over hele landet. I hovedstaden finnes det ikke ledige passtimer før til høsten.

Om du har tenkt deg ut på sydenferie i sommer og ennå ikke har skaffet deg pass, er du sannsynligvis for seint ute.

- Vi har fullbooket fra nå og ut juli på pass og ID-avdelingen ved både Grønland politistasjon og Sandvika politistasjon, sier seksjonssjef Elisabeth Lund, Oslo politidistrikt til DinSide.

Vil redde badeferien din

Men nå har den tyrkiske ambassaden i Norge kommet med et bemerkelsesverdig forslag for å redde nordmenns badeferie, ifølge Nettavisen.

Ambassadesekretær Shervindokt Najafpour snakker på vegne av ambassadør Fazlı orman, som har vært i kontakt med den tyrkiske regjeringen for å lage egne regler for nordmenn.

- Vi har fått grønt signal fra Ankara for å innføre et midlertidig tiltak. Det vil bety at nordmenn kan reise til Tyrkia og ikke trenge noe mer enn nasjonalt ID-kort, opplyser Najafpour til Nettavisen.

- Har panikk

Ambassaden har sendt en såkalt notat til utenriksdepartementet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.