Vil til Hellas og Spania

Feriekampen er i gang, og damer og menn er ikke overens om hvor ferden skal gå.

Publisert
Sist oppdatert

Det er jentene som planlegger charterferie i 2003, viser en undersøkelse fra Norsk Gallup, og denne reiseformen er fortsatt førstevalget for nordmenn på sommerferie.

Vil du på charterferie nå? Sjekk restplasstilbudene her.

Mer lenger nede på siden.

Jentene på solferie

I ferieundersøkelsen fra Gallup svarer 55 prosent av de spurte at de foretrekker chartertur som ferieform i 2003. Alle vil gjerne oppleve sol og varme, men tallene viser også tydelig at kvinner foretrekker by og kultur. Hele 23,5 prosent av kvinnene sier de foretrekker reisemål med by og kultur, mens bare 16,6 prosent av mennene kunne tenke seg det samme.

78 prosent av dem som har svart på undersøkelsen sier de foretrekker å feriere i utlandet. Spania peker seg fremdeles ut som det mest populære reisemålet. Men nesten dobbelt så mange kvinner som menn oppgir at de foretrekker Hellas som reisemål fremfor Spania i 2003.

Gutta på biltur

Langt flere menn enn kvinner sier de foretrekker bilferie. Fra andre undersøkelser kommer det imidlertid fram at det er kvinnene som er de viktigste beslutningstakerne når det gjelder feriereiser. Hun bringer ferien først på bane, legger fram reiseforslag og får familien til å ta en beslutning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer