Vil til Hellas og Spania

Feriekampen er i gang, og damer og menn er ikke overens om hvor ferden skal gå.

Publisert
Sist oppdatert

Det er jentene som planlegger charterferie i 2003, viser en undersøkelse fra Norsk Gallup, og denne reiseformen er fortsatt førstevalget for nordmenn på sommerferie.

 • Vil du på charterferie nå? Sjekk restplasstilbudene her.
 • Mer lenger nede på siden.

  Jentene på solferie

  Hellas er damenes favoritt.
  Hellas er damenes favoritt. Vis mer


  I ferieundersøkelsen fra Gallup svarer 55 prosent av de spurte at de foretrekker chartertur som ferieform i 2003. Alle vil gjerne oppleve sol og varme, men tallene viser også tydelig at kvinner foretrekker by og kultur. Hele 23,5 prosent av kvinnene sier de foretrekker reisemål med by og kultur, mens bare 16,6 prosent av mennene kunne tenke seg det samme.

  78 prosent av dem som har svart på undersøkelsen sier de foretrekker å feriere i utlandet. Spania peker seg fremdeles ut som det mest populære reisemålet. Men nesten dobbelt så mange kvinner som menn oppgir at de foretrekker Hellas som reisemål fremfor Spania i 2003.

  Gutta på biltur

  Ferieplanlegging

  Hvem bestemmer ferien hjemme hos deg? (Avsluttet)
  Familieråd(48%) 80
  Kvinnen i huset(27%) 44
  Mannen i huset(25%) 41
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  Langt flere menn enn kvinner sier de foretrekker bilferie. Fra andre undersøkelser kommer det imidlertid fram at det er kvinnene som er de viktigste beslutningstakerne når det gjelder feriereiser. Hun bringer ferien først på bane, legger fram reiseforslag og får familien til å ta en beslutning.

  Så da blir det neppe bilferie på gutta i år heller.

  Kilde: Newswire

  Verktøy for reiselyst

  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer