Vil videoovervåke flykabinen

Et ledd i kampen mot terrorisme.

Foto: Celia Martinez Bravo
Foto: Celia Martinez Bravo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fremtiden må du belage deg på å bli filmet og avlyttet når du sitter ombord på flyet. I hvert fall hvis EU får det som de vil.

En kombinasjon av kameraer, mikrofoner, detektorer som avslører eksplosiver og et avansert datasystem skal fortelle piloten om noe er på gang i kabinen, skriver Telegraph.co.uk.

Det er en gruppe eksperter ved Reading University som nå utvikler og tester overvåkingssystemet, som skal analysere uvanlig oppførsel eller uvanlige hendelser som at flere går inn på toalettet samtidig, eller passasjerer som virker opphissede eller urolige.

Mikrofoner plassert i kabinen kan brukes til å avlytte mistenkelige passasjerer, mens detektorer på toalettene vil avsløre om noen prøver å lage en bombe der inne.Overvåkingssystemer er allerede installert på britiske flyplasser og togstasjoner. Her analyserer systemene merkelige hendelser som at en veske eller koffert blir forlatt, eller at en person beveger seg i motsatt retning av folkemengden.

Initiativet er selvsagt kontroversielt, men James Ferryman, som leder gruppen ved Reading University, sa til Telegraph at overvåkingssystemet ville avslørt bombemannen som prøvde å sprenge et fly i lufta over Atlanterhavet i desember.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer