Vill jungelnatt

Tussmørket hersker. Men jungelen sover aldri. Dens puls er vesenene som jobber best om natta. - Slå av lyktene, hvisker guiden for nattvandringen. Han har sett en.

Publisert
Sist oppdatert

Cape Tribulation ligger 150 km nord for Cairns. Dag og natt tilbyr et par turoperatører "Jungle Walks".

Klokka er ikke mer enn 19:30 da varebilen triller av gårde. Fire deltakere på "nightwalk" skotter ut i nattmørket. Mon tro hva som venter oss der ute i duskregnet? Med ett bråbremser guiden, springer ut av førersetet, plukker noe grønt fra veien på størrelse med en håndball, river opp bakdøren og kaster den inn. Det grønne sier kvekk og forsvinner under setene. Guiden knegger og kjører videre.

For 28 australske dollar (NOK 140) kan du få et tre timer langt vågestykke i svarteste regnskogen der synet reduseres til styrken på lommelykta. Samtidig forsterkes de andre sansene. Godt presentert av en ivrig biolog, øker forståelsen for mange av jungelens planter og nattlige dyr. Edderkopper og frosker er det flere av. I gule regnfrakker lister vi oss mellom buskene, til noen oppdager et par skinnende øyne eller annet av interesse. Derfra og ut er det guidens oppgave å belyse funnet. Er man heldig ser man aper, pytonslanger, rotter, taranteller og store øgler. Vi satte oss som mål å finne en øgle. Det gjorde vi til slutt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.