Vill og gal i Sevilla

Denne uken er det i Sevilla det skjer. En fyrrig og fargerik festival i flamencoens og tyrefektingens tegn pågår fra 30. april til 6. mai.

Gammel som ung: Kvinnene dresser seg opp i flamencokjoler under hele festivalen.
Gammel som ung: Kvinnene dresser seg opp i flamencokjoler under hele festivalen. Vis mer
Publisert

Mer enn én million mennesker er ventet å innta vakre Sevilla denne uken. Dette er Spania og Andalucia på sitt beste - alt samlet på et lite område. Attraksjonene er flamenco og tyrefekting. Regn med masse mat, drikke, fest og blod!

Damer, hester og okser

Aprilfestivalen, Feria de Abril, starter i år søndag den 30. april og varer en uke. Festivalen har sin opprinnelse i et krøttermarked, men har gjennom årene forvandlet seg til å bli en av de største og mest populære festivalene i Spania.

Om morgenen kommer landeierne inn i området på sine dekorerte hester eller i hestekjerrer, og ryttere paraderer kledt i "traje corto" - drakten som tradisjonelt ble benyttet av andalusiske landarbeidere. Området oversvømmes av kvinner i alle aldre kledd i vakre flamencokjoler. Og hele uken er det selvsagt tyrefekting, tyrefekting, tyrefekting.

Casetaen - strikte regler

Festivalen finner sted i et område ved Sevilla. Hvert år konstrueres en ny portal inn til området, som en kopi av kjente trekk fra bybildet i Sevilla. Tett i tett står de provisoriske casetas rundt i terrenget. Det er stripete telt i hvitt og rødt eller hvitt og grønt som dekoreres med tusenvis av lyspærer. Et spektakulært skue både i dagslys og når mørket faller på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer