Vill safari, farlig middag og havets rovdyr

En giftig slange i gresset, tre løver som rusler forbi campingteltet ditt på savannene i Kenya eller fuguen som ligger foran deg på tallerkenen. Noen av de heftigste adrenalinrushene får du i nærkontakt med dyr.

Publisert
Sist oppdatert

Hai på kloss hold

Flere steder i verden er det "big business" å frakte turister ned i dypet for å se hvithai, hammerhai eller hvalhai inn i hvitøye. Nærkontakten med hai kan oppleves fra et beskyttet, haisikkert bur, eller kun iført behørig dykkerutstyr og svømmeføtter. Bare for de spesielt interesserte og gærne, vil nok noen si. Er du imidlertid en av dem er Sør-Afrikas kyst og "Shark Alley" stedet. Denne smale kanalen mellom Geyser Rock og Dyer Island utenfor kysten av Gansbaai regnes som hvithaiens hjemsted. Perfekt for haiekspedisjon, med andre ord. Høysesongen er fra mai og ut oktober.

I Belize og Mosambik kan du også svømme med hai. Les om flere steder du møter rovdyret her. La deg også inspirere av DinSides liste over verdens beste dykkesteder.

På bjørnejakt i Canada

En rifle, en skog, tåke og et bankende hjerte. Å gå på jakt er uhyre spennende, og det er ikke fritt for at blodet bruser litt ekstra når svartbjørnen ser deg inn i kikkerten. På våren vil du også risikere å se mye bjørn, da vinterdvalen er over og hannbjørnen er på jakt etter en brunstig binne å parre seg med. Canada regnes også som alle sportsfiskeres paradis, og her finnes noen av de sprekeste lakseelvene i verden, for eksempel Skeena River og Kitimat River. Med Canada Jakt og Fiske og XXL Adventure kan villmarksdrømmen bli virkelighet. En åtte dagers tur på bjørnejakt med sistnevnte koster rundt 28.990 kroner, og da er fly, opphold, mat, drikke og guide inkludert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer