Villdyr i februar

I februar vender vi nesen til Afrika og fantastiske natur- og dyreopplevelser.

Publisert
Sist oppdatert
Safari i Tanzania?
Foto: Øien, Murstad, Johansen Foto: Øien, Murstad, Johansen
Safari i Tanzania?
Foto: Øien, Murstad, Johansen Foto: Øien, Murstad, Johansen Vis mer

Det er utallige safarimuligheter i Afrika, vi kan nevne populære destinasjoner som Tanzania med Serengeti-parken, Kenya med Masai Mara, Namibia, Zimbabwe, Sør-Afrika og Botswana med Kalahari viltreservat.


Det er sesong for safari hele året, og selvsagt store svingninger i klima de afrikanske landene i mellom. Husk også at hver årstid og værtype har sin sjarm; vått betyr gjerne frodig, mens tørt kanskje er mer behagelig for deg?

Det er for eksempel høysesong i Kenya fra januar til mars – fordi det er sommer der på denne tiden, som betyr tørt og mer behagelig for turister flest. Dette er også tiden da dyrene flytter seg fra Serengeti til Masai Mara. Skal du klatre Kilimanjaro, er perioden august til oktober og desember til mars å foretrekke.

Velger du derimot Botswana, er høysesongen fra juli til oktober, og lavsesong er i den våte årstiden fra november til april. Men er du interessert i planteliv, er nettopp denne tiden rette tidspunkt å reise til Botswana; det er i regntiden at naturen er på sitt frodigste. Det vil også være billigere å reise i lavsesong enn i høysesong.

Sjekk safaritips i artikkelen Finn din safaridrøm.

Safari trenger heller ikke koste skjorta – sjekk de gode safari-tilbudene vi fant på årets reiselivsmesse i denne artikkelen.

  • Hvorfor hit i februar? Foruten spennende safari får du også med deg det største cricket-VM noen sinne arrangert, med kamper i både Sør-Afrika, Kenya og Zimbabwe.
  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer