Ville, vakre og voldsomme

Brasils karneval er sagnomsuste, og Rio er byen de fleste velger å besøke i jakten på det ultimate karnevalskicket.

Publisert
Sist oppdatert

Karneval

Ønsker du deg til Rio under karnevalsfeiringen? (Avsluttet)
Ja, absolutt!(75%) 323
Vil gjerne, men frykter kriminaliteten i Rio.(17%) 75
Nei, det er uaktuelt.(7%) 31
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.
Foto: G.R.E.S Portela
Foto: G.R.E.S Portela Vis mer


Du har fortsatt sjansen til å få med deg årets utgave av verdens mest berømte karneval. Det foregår selvsagt i Rio, byen som leserne av DinSide før jul kåret som det reisemålet blant storbyene de helst har lyst å besøke.

 • Nyt bildene av hva som kan vente deg om du tar turen til byen ved sukkertoppen for årets karneval
 • Få også med deg Gran Canarias sexy karnevalsfeiring - her ser du bildene.
 • Se mer under annonsen

  Kvalifiserte sambalag

  Kontorer og andre virksomheter holder gjerne stengt under karnevalet i Brasil. Det betyr full oppmerksomhet omkring arrangementene. I Rio er det sambaskolene som konkurrerer om publikum og dommeres gunst i gatene. I to dager marsjerer de beste på den spesialbygde Sambodromen som ligger i Avenida Marques de Sapucaí. Vil du se begivenheten fra tribunene her, koster det fra 100 dollar og opp.

  Farger og tempo hele natten i Rio. Foto: Den brasilianske ambassade Foto: Den brasilianske ambassade
  Farger og tempo hele natten i Rio. Foto: Den brasilianske ambassade Foto: Den brasilianske ambassade Vis mer
  [Ugjyldig objekt (NAV)]


  Et enormt antall arbeidstimer legges ned i forberedelsene, og kostymene er så vanvittige at du neppe har sett maken. Paljetter, fjær, glitter, naken hud og fargefyrverkeri er alle stikkord for paradene i Rio. Og samba, samba, samba ... Sambaskolene er organiserte i divisjoner, og man kvalifiserer for opprykk og nedrykk etter innsatsen under karnevalet.

  Karnevalstiden

  Årets karneval i Rio foregår fra 1. til 4. mars, men du bør legge til noen dager da festlighetene fyller byen noen dager både før og etter.

 • Lørdag 28. februar krones karnevalskongen av ordføreren Show og barneparader på Sambodromen fra klokken 20. Diverse ball og fester rundt om i byen.

 • Lørdag 1. mars er den første offisielle karnevalsdagen. Legendariske Banda de Ipanema samles på Praça General Osório klokken 16. Klokken 18 er det klart for konkurranse om beste luksuskostymer på Hotel Glória. Flere ball om kvelden, for 200 dollar kan du få med deg det legendariske ballet på Copacabana Palace Hotel. Luksuskostymer eller smoking er obligatorisk. Hetere partys finner sted flere steder i byen denne natten, for både streite og skeive deltakere. Sambaskoler som prøver å kvalifisere seg til høyere divisjoner paraderer på Sambodromen fra klokken 19 og utover kvelden. Gatebandkonkurranse på Av. Rio Branco fra klokken 20 - og det er gratis.

  Dame med fjær fra sambaskolen Unidos da Tijuca. Foto: Unidos da Tijuca Foto: Unidos-da-Tijuca
  Dame med fjær fra sambaskolen Unidos da Tijuca. Foto: Unidos da Tijuca Foto: Unidos-da-Tijuca Vis mer


 • Søndag 2. mars marsjerer så mange som 20.000 mennesker på Ipanema - gratis å se på. Første sjanse for å se spesialgruppene av sambaskoler som marsjerer på Sambodromen. Showet starter klokken 21 og varer helt til seks om morgenen. Sju sambaskoler deltar denne kvelden, og hver har fra 70 til 85 minutter til å vise seg frem. Det kan være vanskelig å få billetter til normalpris i siste liten, men svartebørs florerer. Regn med å betale fra 100 dollar og opp om du faktisk vil se noe. Vil du ha gratisopplevelser bør du se på når skolene samler krefter utenfor Sambodromen. Av. Presidente Vargas er et sted for å se attraksjonene (fem dollar), eller du kan se liveshow og musikk hele natten på Rio Folia i Lapa.

 • Mandag 3. mars er andre konkurransedag, og syv nye skoler tar over Sambodromen. Showet tar minst ti timer ... Ut over dette har du samme muligheter som dagen før.

 • Tirsdag 4. mars, den såkalte Mardi-Gras. Vannvittige menn i drag fyller gatene foran "Banda de Ipanema" - den legendariske nabolagsgruppen som har vært et trekkplaster under karnevalet siden 1965. Flere ball også denne kvelden, anbefalt er for eksempel Scala Gay Costume Ball i Leblon. Ballet sendes på TV over hele Brasil!

 • Senere i uken: Sambaparadenes vinnere kåres onsdag, og holder du deg i byen noen dager til kan du se vinnerparaden på lørdagen.

 • Fikk du med deg bildespesialen med parader og kostymer fra Rio?
 • Verktøy for reiselyst


  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer