Vilt og vakkert i Sør-Mexico

Chiapas har alt: Vill natur, bortgjemte landsbyer, storslåtte ruiner, stille strender og vakker arkitektur.

Publisert
Sist oppdatert

Advarslene var mange da jeg og min meksikanske venninne satt oss inn i bilen for å kjøre fra Tabasco og inn i Chiapas. Vi ble advart mot blokader langs veiene, politiske gnisninger, tyverier og farlig trafikk.

Sikkerheten i Chiapas er imidlertid mye bedre enn mange tror. Her leser du mer om hvor trygg du er som turist i Mexico.

Just politics

På vei mot Chiapas blir advarslene mindre og mindre tydelige i hukommelsen. Vi kjører gjennom nydelig landskap. På begge sider av veien ligger store rancher, vi ser hester beite og markene er grønnere enn Irland i august. Ved grenseovergangen mellom Tabasco og Chiapas, blir vi stoppet av menn med militæruniformer og maskingevær. De ønsker oss en god ferie.

Snart er vi midt i en oase av et fjellandskap. Så langt du ser er det grønt og frodig. Langs veien springer indianerbarn som vil selge frukt til rike turister. Plutselig blir vi stoppet av en gruppe lokale menn. De vil ha penger til sin politiske kamp. ”Just politics” sier min meksikanske venninne, og kjører videre på de smale veiene.

Zapatist-opprøret

Chiapas er den sydligste staten i Mexico. Størstedelen av befolkningen er maya-indianere som lenge har vært undertrykt av etterkommere av de spanske kolonistene. Staten er rik på naturressurser, men likevel er det et av Mexicos fattigste områder, med størst kontraster. Innbyggerne mener også at de er utnyttet og oversett av den sentrale regjeringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer