Vilt og vått

VANNPARKER: Her finner du garantert behagelige badetemperaturer og bademoro.

Publisert
Sist oppdatert

Det er snart 30 år siden verdens første offisielle vannpark ble skapt; Wet N/Wild i Orlando, Florida. Den ble åpnet i 1977. Den første innendørs vannparken i USA ble åpnet mange år senere, i Wisconsin i 1989.

Det finnes mer enn 1.000 vannparker i Nord-Amerika, og rundt 600 vannparker i resten av verden. Ifølge World Waterpark Association, er det en sterkt økende trend med badelandhotell - altså hoteller med innendørs vannparker. Disse konsentrerer seg om forretningsreisende og konferanser i uken, og er eldoradoer for familiene i helgene og feriene. I Norge har man slike badeland-hoteller for eksempel på Gardermoen (Clarion Hotel Oslo Airport) og i Sarpsborg (Quality Hotel og Badeland Sarpsborg).

I Norge har vi naturlig nok flest badeland av innendørstypen, men vi har også et par muligheter når sommertemperaturene er på besøk; BadeFryd på Tusenfryd ved Oslo og Bø Sommarland i Telemark.

>> 20 norske badeland>> Skandinaviske badeland>> Store, utenlandske badeland

Ville og våte rekorder:

Høyeste og raskeste enmanns fritt fall-vannsklie i verden: "Summit Plummet" med enhøyde på 36,5 meter. Sted: Blizzard Beach, Walt Disney World, Lake Buena Vista, Florida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer