Vinnerartikkel: Tolk tegnene

Ukens vinnerartikkel forteller om ulikheter i tegn og kultur mellom Norge og Italia. Du kan også lese om krokodiller og pirajaer i Amazonas.

Publisert

Vi presenterer nå den nest siste ukevinneren i sommerkonkurransen. Vil du være med i konkurransen om et gavekort fra Ving på 5.000 kroner, må du med andre ord får opp farten på tastaturet. Tidligere vinnerartikler finner du her:

12587>1.runde, 12956>2.runde, 13209>3.runde, 13569>4.runde, 13904>5.runde, 14330>6.runde og 14711>7.runde. Du kan også se andre reiseartikler i reiseguiden.

Informasjon om hvordan du blir med i konkurransen finner du 12189>her.

Tolke riktig

Reiser du i andre kulturer blir du fort oppmerksom på at man har forskjellige tegn, symboler og kutymer. Mens vi nikker når vi mener ja, betyr et gresk nikk gjerne nei. Spør du om veien i Thailand, vil de heller gi deg hvilket som helst svar fremfor å si at de ikke vet. Og en kineser som ler er ikke nødvendigvis i godt humør – han kan også være brydd over situasjonen.

Bjørn Amundsen forteller om tegn og signaler i Italia. Noen er selvsagt enklere å tolke enn andre:

- Jeg tror det blir regn, sa jeg til kona. - Hvordan vet du det - har du hørt værmeldingen?, spurte hun. - Nei, men en paraplyselger har installert seg ved et bord på baren!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer