Vinnerbilde: Verdens vakreste naturfenomen

Det var skarp konkurranse og jevnt i teten, men nå er stemmene talt opp. Raymond Sollies stemningsfulle og sjeldent vakre bilde "Nordlys over Oslo" stakk til slutt velfortjent av med seieren i DinSide og Hafjell Bookings ekspressfotokonkurranse. Vi gratulerer!

Det var jevnt i teten, men seieren var likefullt velfortjent. Vinneren har fanget nordlys over Oslofjorden, sett fra Fornebu mot Bygdøy. Foto: Raymond Sollie Foto: Raymond Sollie
Det var jevnt i teten, men seieren var likefullt velfortjent. Vinneren har fanget nordlys over Oslofjorden, sett fra Fornebu mot Bygdøy. Foto: Raymond Sollie Foto: Raymond Sollie Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av de to siste dagene har 1.257 stemmer blitt avgitt for å kåre en fotovinner. Og 22 prosent av dere stemte "Nordlys over Oslo" frem til en velfortjent seier. Det er ikke ofte vi sørpå får se nordlys, og det er heller ikke noen barnelek å feste til film, men juryen synes fotografen fikk frem både et unikt fargespill og spenningen i det at nordlyset viser seg så kraftig, så langt sør. Vi gratulerer, enda en gang.

276 stemmer fikk Sollies blinkskudd, og han er den heldige vinner av en tur til Hafjell for fire personer. Samtidig merker juryen seg at Sollies andre finalebilde, vinnneren av den første ukeskonkurransen ikke nådde opp denne gang. Kun to prosent av dere synes "Skiløpere i tåke" var vinnertittelen verdig.

Men den som ler sist ler som kjent best, og Sollie kan se frem til å ta med seg tre venner til Hafjell.

Her kan du lese mer om de åtte finalistene, og her kan du se finalebildene i stort format.

Foto: Robert Farstad
Foto: Robert Farstad Vis mer


En god nummer to - og tre

Like bak vinnerbildet med 268 stemmer kom "I hyttevinduet" - en stemningsrapport fra Jan Mayen fanget av Robert Farstads linse. Juryen smeltet i takt med rødvinen som tempereres i vinduskarmen.

Foto: Jone Lægreid
Foto: Jone Lægreid Vis mer


Sjarmert ble dere også av den hoppende glade "Jenta i snø", foreviget av Jone Lægreid. 19 prosent av dere synes den blide småjentas mor fortjente å stikke av med seieren for konkurransens "gladeste" bilde.

Ukesvinnerne floppet

De to ukesvinnerne, derimot, endte opp på jumboplass i den store finalen. Holdt de ikke mål eller var det rett og slett folkets trang til rettferdig fordeling av godene som slo ut? Stig Tronvolds "Frikjører" fikk kun fem prosent og Sollies "Skiløpere i tåke" endte opp på sisteplass med to prosent, og kun 28 stemmer.

Begge disse var imidlertid innstilt med to finalebilder hver, og det er en bragd man ikke skal kimse av.

Vi vil gjerne avslutte med å takke alle for innsendte bilder og stemmer. Det har vært en fryd å åpne inboksen hver morgen, der det ene blinkskuddet etter det andre tikket inn. Dessverre kan ikke alle være vinnere, men da er det kanskje en trøst å vite at dette har vært den aller vanskeligste konkurransen å bedømme. Aldri før har DinSide Reise fått inn så mange bilder med så bra kvalitet i en fotokonkurranse. Det kan tyde på at dere alle blir bedre! Vi gleder oss til neste gang!

 • Her kan du se alle de åtte bildene som kom til finalen.
 • Din mening

  Hvilket bilde bør vinne? (Avsluttet)
  Nordlys over Oslo(22%) 283
  I hyttevinduet(21%) 273
  Jente i snø(19%) 248
  Vinterbål(14%) 188
  Frikjører(9%) 122
  Breklatrere(7%) 86
  Utforkjøreren(5%) 68
  Skiløpere i tåke(3%) 33
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer