Vinterens skinyheter

Kjør offpiste med proffene, eller dra på fotballkamp mellom heisturene.

Det er mange spennende nyheter på alpekartet denne sesongen. Foto: STS Alpereiser
Det er mange spennende nyheter på alpekartet denne sesongen. Foto: STS Alpereiser Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høsten nærmer seg med stormskritt, og dermed begynner skientusiastene å snuse etter snø i lufta og kjenne at kroppen lengter sterkt etter å innta hockeyposisjonen.

Vinteren er et stykke unna ennå, men skal du sikre deg den ultimate skiferien, bør du faktisk begynne å planlegge allerede nå. Høysesongen blir fort full, og de beste skipakkene til utlandet forsvinner selvsagt først.

Så, hva er nytt i år? Vi har sjekket hva de største aktørene på markedet, STS Alpereiser/Sportreiser og Langley har å tilby.

STS Alpereiser/Sportreiser

STS Alpereiser/Sportreiser har flere nyheter på programmet for 2009/2010-sesongen. Salgssjef Niclas Helgesson regner med å sende 6.500 nordmenn nedover på skiferie i løpet av sesongen. Han kan lokke med følgende godbiter:

Verbier på programmet
Verbier er den nye destinasjonen på STS' program. Verbier ligger i Sveits, og regnes som et av Alpenes beste skisentre. Her er det gode forhold for skientusiasten. Verbier er kjent for sitt jetsetliv, men det er ikke bare kjendiser og rikinger som ferierer her - også folk med normalt feriebudsjett reiser hit.

Først i bakken
Morgenfugler kan komme seg opp i bakkene før alle andre gjennom STS' First Track. I Zermatt, Verbier, Chamonix, Obertauern og Saas-Fee kan du starte skikjøringen 7.30, og få 1 1/2 time alene i bakkene før du spiser en velfortjent frokost klokken ni. First Track arrangeres hver uke, og koster 20 euro. Da er guide og frokost inkludert.

World Cup-uker
I uke 2 og 4 arrangeres World Cup Weeks, der du i løpet av uken får teste fem forskjellige skisystemer og få med deg Flachaus Nightrace for kvinner 12. januar, eller Schladmings nattslalåm for menn 26. januar. Du bor i Bad Gadstein.

Ski of fotball
Kombiner dine to største hobbyer. STS arrangerer kveldsutflukter til Torino og Milano for å se italiensk Serie A og Coppa Italia. Turene arrangeres når Inter, Milan, Juventus og Torino spiller hjemmekamper. Prisene vil variere avhengig av type kamp, men vil være rundt 80 euro inkludert bussreise, guide og entré til kampene. Utfluktene arrangeres fra Cervinia, Champoluc, Chamonix og Verbier.

Større familierabatter
Bestiller dere turen før 31. oktober, får barn under 12 år 2.700 kr i rabatt hvis de sover i ekstraseng, og 1.400 kr i rabatt hvis de sover i vanlig seng. Ungdom fra 13 til 17 år som reiser med foreldre og sover i ekstraseng får 900 kr i rabatt. Sover de i vanlig seng er rabatten 500 kr. Reiser dere til BaGadstein, som Helgesson mener er et ypperlig sted for familien, får barn under 12 år leie skiutstyr gratis dersom foreldrene gjør det (ett barn per betalende voksen).

Helpensjon inkludert
Skal du bo på Hotel Salzburger Hof, Hotel Wildbad eller Villa Orania i Bad Gadstein, er helpensjon inkludert i prisen dersom du bestiller ferien før 31. oktober. Disse hotellene har høy standard, og ligger rett ved skiheisen.

Se alle nyhetene til STS Alpereiser/Sportreiser her: STS Alpereiser og Sportreiser

Langley

Langley har rendyrket skiferier i Frankrike og Canada, men har også spesialreiser til Russland og Pyrineene. Her er årets nyheter:

Hvis det er slik skiturene dine ender bør du kanskje melde deg på et av kursene som arrangeres? Foto: Ana Fernandez
Hvis det er slik skiturene dine ender bør du kanskje melde deg på et av kursene som arrangeres? Foto: Ana Fernandez Vis mer


Bare for jenter
Spreke jenter som har lyst til å bli bedre på ski kan være med på freeride camp for jenter med den kjente svenske frikjøreren Sara Orrensjö. Reisen inkluderer to halvdager med fjellfører, skikjøring og mye moro med Sara på dagene, og bilde- og filmfremvisning på kveldene. Jentecampen arrangeres i Val d’Isère under uke 11 og 12.

Stå med proffene i Canada
Er du over gjennomsnittet god på ski, må dette være tingen. En skiferie i Canada der du står sammen med de profesjonelle skikjørerne Fred Syversen og Sebastian Garhammer. Du får låne topp utstyr som er spesialtilpasset deg av Anton Sports og Alpingaragets skiteknikere. Du har to muligheter: Ski around the Rockies med Fred Syversen og Anton Sport i uke 5 (avreise 29. januar), eller med Sebastian Garhammer og Alpingaraget uke 9 (avreise 26. februar).

Offpistekurs i Chamonix
Tredagerskurs i veivalg, snøbedømning, sikkerhet, skredfare og skiteknikk utenfor løypene går av stabelen i uke 1 og 2. Det er Langleys egne svenske fjellførere/UIAGM guider som holder i opplegget.

Sjekk ut Langleys tilbud på skiferier i vinter her: Langley.eu

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer