Vinterkonkurranse - finale

Åtte bilder får bli med i årets vinterbildefinale, av mer enn 300 deltakende.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

I vår ekspresskonkurranse for vinterfotografene har vi kommet til finalerunden. Juryen har plukket ut åtte flotte bilder, hvorav to har vunnet de to ukekonkurransene. Disse beskriver på hver sine vis vinteren og hvorfor så mange av oss tross alt elsker denne årstiden. Her er det lekende barn, heftig skikjøring, hyttekos, bålvarme, ekstremsport og nordlys. Alle bildene er vinnerkandidater, og vi lar deg være med å avgjøre hvilket bilde som er årets vinterbilde. Avstemmingen er åpen til torsdag 11. mars klokken 15.00 og vinneren offentliggjøres på fredag. Den heldige fotografen sikrer seg med det reise og opphold på Hafjell for fire.

Se bildene i stort format, og gi din stemme til slutt.

Spennende motiver

Til konkurransen har vi fått inn bilder av utallige snøtunge graner, eventyrlige vinterlandskap og glade dyr. Bildene vi har festet oss ved har imidlertid mer å by på enn ren postkortskjønnhet. Og blant de åtte finalistene er det faktisk kun seks fotografer. To deltakere har sendt bilder som har sikret den to plasser hver i finalen.

Foto: Jone Lægreid
Foto: Jone Lægreid Vis mer
Foto: Raymond Sollie
Foto: Raymond Sollie Vis mer
Foto: Lars Andreas Dybvik
Foto: Lars Andreas Dybvik Vis mer
Foto: Stig Tronvold
Foto: Stig Tronvold Vis mer

Jente i snø

Jone Lægreid har foreviget sin datter Stina der hun leker seg i snøen på Hardangervidda. Juryen innrømmer at de vanligvis ikke faller for sedvanlige barnebilder, men dette er både fartsfyllt, velkomponert og godt i fargene. Vi har også lyst å hoppe i snøen!

Nordlys over Oslo
Raymond Sollie viser oss at også søringer kan nyte nordlyset. Bildet er tatt fra Fornebu, over Bygdøy i retning mot hovedstaden. Nordlys er ikke enkelt å forevige, og her syns juryen fotografen har fått frem både et unikt fargespill og spenningen i det at nordlyset viser seg så kraftig, så langt sør.

Vinterbål
Lars Andreas Dybvik har tatt dette stemningsfulle bildet fra Trollheimen. For mange er dette nettopp en av gledene ved vinteren: Blå timer foran gnistrende bål. God teknisk utførelse og nydelig komposisjon fenger juryen.

Breklatrere
Stig Tronvold gir oss et fargesterkt brebilde med sine to prikker av noen breklatrere i Buerbreen, Folgefonna. Her får vi virkelig inntrykk av naturens makt - menneskene blir ubetydelige mot dette gigantiske isvidunderet. Gode farger, elegante linjer og en spennende historie syns juryen.

Foto: Trent Gulbrandsen
Foto: Trent Gulbrandsen Vis mer
Foto: Raymond Sollie
Foto: Raymond Sollie Vis mer
Foto: Robert Farstad
Foto: Robert Farstad Vis mer
Foto: Stig Tronvold
Foto: Stig Tronvold Vis mer

Utforkjøreren

Trent Gulbrandsen har knipset seg selv med selvutløser på dette friske bildet fra en av vinterens skiturer. Juryen faller for et morsomt motiv med mennesket i fokus. Men er han sponset av Atomic?

Skiløpere i tåke
Raymond Sollies andre bilde gir oss lyst til å spenne på skiene uansett vær. Her trosses nattemørke og tåkeland, og det ser likevel herlig ut. Bildet er tatt like ved Holmenkollbakken, og vi ser statuen av Kong Olav som et fast element mens skiløperne suser forbi.

I hyttevinduet
Robert Farstad gir oss mange nordmenns must i vinterhalvåret. Hyttekos. Og dette er ikke hvilken som helst hytte, den ligger nemlig på Svalbard. Juryen smelter i takt med rødvinen som tempereres i vinduskarmen. Spennende bilde selv om utførelsen er enkel.

Frikjører
Stig Tronvolds andre finalebilde er et knakende godt skifoto av frikjører Cato Lægreid. Pudder, jubler juryen, og faller for hele pakken med komposisjon, farger og fartsfølelse.

Se bildene i stort format, og gi din stemme til slutt.

Din mening

Hvilket bilde bør vinne? (Avsluttet)
Nordlys over Oslo(22%) 283
I hyttevinduet(21%) 273
Jente i snø(19%) 248
Vinterbål(14%) 188
Frikjører(9%) 122
Breklatrere(7%) 86
Utforkjøreren(5%) 68
Skiløpere i tåke(3%) 33
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer