Vintersurf i Nord-Norge

Fem surfere fra Australia og USA dro til Nord-Norge for å surfe. Det ble en uforglemmelig, eksotisk og bitende kald opplevelse.

Vind, snø og fire grader i vannet. Men veldig bra surf for det. Foto: Yassine Ouhilal
Vind, snø og fire grader i vannet. Men veldig bra surf for det. Foto: Yassine Ouhilal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gjengen dro til Kremmervika i Lofoten i begynnelsen av april, mens vinteren fortsatt har grep i Nord-Norge, men såpass nærme sommeren at lyset er tilbake.

I løpet av nesten en måned skulle de teste surfebølgene i det iskalde vannet nord for Polarsirkelen. Med i gjengen var filmskaperen Yassine Ouhilal, som skulle lage en dokumentar om ekspedisjonen. Se filmen fra Norge lenger ned.

Australske Matt Whitehead fra Byron Bay, amerikanske Cyrus Sutton og de profesjonelle longboarderne Christian Wach og Pat Millin (alle tre fra Califonia), er vant til helt andre forhold når de skal ut i bølgene. Vi snakker solskinn, 30 grader i lufta og minst 25 i vannet.

Slike forhold kan ikke Nord-Norge skryte av i april. I stedet ble de møtt med snødekte fjellsider, bitende vind og en havtemperatur på fire grader.

- Det har snødd, det har blåst.... det er ikke det jeg er vant til. I California er det alltid bra vær, sier en av surferne i filmen.

- Intenst og storslagent

De er alle imponerte over landskapet, og det skiftende været.

- Det er ganske intenst, det er urørt, det er iskald, og det er storslagent, dramatisk. Det er levende her, alt beveger seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer