Vintersurf i Vestfold

Med vinteren kommer de skikkelige bølgene. Av Hans Kristian Krogh-Hanssen

Roar Gullestad surfer gjerne selv om vannet bare holder noen grader. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Roar Gullestad surfer gjerne selv om vannet bare holder noen grader. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer

Bølgesurfing er nok ikke den sporten som frister mest når vinterkulda setter inn. De som likevel hopper i havet er både dedikerte og engasjerte. DinSide ble med på surfetur til hovedstadens nærmeste bølge.

Det frister ikke nevneverdig å hoppe i «det store blå» når temperaturene for lengst har dumpet under null på termometeret. På holmene rundt rullesteinsvika kalt Saltstein, rett ved Nevlunghavn i Vestfold, er det forblåst og overskyet. Klokken er litt over åtte en kald høstmorgen. På en liten parkeringsplass med utsikt over havet, parkerer vi bilen og slurper i oss siste rest av kaffe nummer to på morgenkvisten.

For å komme oss ned til havet måtte vi navigere oss gjennom et nett av hytteveier etter vi tok av fra sørlandske rett etter Larvik. Vår kjentmann Roar Gullestad fra Hokksund har tydeligvis tatt turen noen ganger tidligere.

- Det er et stykke å kjøre hjemmefra, men som innlandssurfer på Østlandet må du lære deg å lese værkart og vind- og bølgemeldinger på nettet. Det blir ikke så mange bomturer om du følger med og vet hvordan du skal tolke vindretningen i forhold til bølgeretningen, smiler Roar og er allerede i gang med å dra på seg den tjukke våtdrakta, hansker, støvler og hette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer