Virituell gåtur i Stockholm

Bli lommekjent før du reiser.

Ta deg en virituell trasketur i et Stockholm der det alltid er sommer. Foto: Faksimile fra Hitta.se
Ta deg en virituell trasketur i et Stockholm der det alltid er sommer. Foto: Faksimile fra Hitta.se Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nettet er en herlig oppfinnelse. Spesielt koser jeg meg når jeg oppdager hitta.ses nye tjeneste. Denne nettsiden gir nemlig muligheten til å "vandre" rundt i Stockholms gater mens du sitter foran datamaskinen hjemme. Morsomt!

Du kan faktisk ta en liten sightseeingtur til svenskenes hovedstad uten å forlate heimen.

Prøv selv: www.hitta.se/gatubild

Jeg trasker avgårde for å se Stadshuset, videre til Söder Mälarstrand for å se på utsikten mot Gamla Stan og Kungsholmen, før jeg stikker innom Drottninggatan for å sjekke ut byens store handlegate.

Storbyguide: Stockholm

Videre hopper bortom Djurgården, før jeg bestemmer meg for å se på slottet inne i sentrum. Det er her den første svakheten med hitta.ses tjeneste dukker opp. Det står flere svære turistbusser foran slottet og sperrer utsikten for meg. Jaja. Nå er ikke denne tjenesten i utgangspunktet utviklet for turister, den er ment for å hjelpe folk å finne frem i byen. Jeg oppdager at dersom jeg heller flytter meg til Skeppsholmen har jeg finfin utsikt mot Kong Carl Gustavs residens.

Under utvikling

Stockholmskartet som kommer opp viser med blå gatemarkeringer hvilke gater det er bilder fra. Men fra enkelte områder kommer det ikke opp noe bilde, selv om det skal være det. Hitta.ses gatebildetjeneste er nemlig fortsatt på utviklingsstadiet, og dermed ufullstendig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer