Virkelig ut på tur

SPENNINGSFERIE: Antarktis, bjørnesafari, eller Stockholm - New Dehli i en rosa buss. Her er reisene for deg som har been there, done that.

Publisert
Sist oppdatert
India, eksotisk nok?
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee
India, eksotisk nok?
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee Vis mer

Virkelig ut på tur

  1. Is, luft og nostalgi


1. Nord-Korea

Det svenske reiseselskapet Världens Resor arrangerer 24-dagers reiser til Korea. Pakken heter Två Korea, två världer og går innom Kina, de største severdighetene i Nord-Korea og en rundreise i Sør-Korea. Reisen koster 29.800 kroner og inkluderer flyreise, måltider, aktiviteter og overnatting.

Ekstern lenke:
Världens Resor

2. Syria

Hos World Traveller i Oslo selges det pakketurer til Syria, Libanon og Jordan. Reisen koster 21.800 kroner.

British Airways, Austrian, KLM, SAS og Air France har Syria på sine destinasjonskart. I Footprint Syria og Lebanon Handbook kan du lese deg opp på Syria. Prisene starter på cirka 6.000 kroner.

3. Colombia

Colombia strir med store interne problemer, men den colombianske ambassaden i Oslo anbefaler likevel turister å ta turen innom. Antallet terroranslag er redusert med 40 prosent de siste to årene, og politiet har fått forsterkninger. Hovedstaden Bogotá på 2.400 meter over havet har et spennende gullmuseum. Den vakre kolonibyen Cartagena og karnevalet i Barranquilla som står på UNESCOS verdensarveliste, er også noen av høydepunktene. Disse stedene er ikke berørt av den væpnede konflikten. Air France og Continental flyr til Bogotá. Det er billigst å fly Continental via New York, her starter prisene på cirka 6.200 kroner.

4. Bhutan

Det vesle kongeriket Bhutan mellom India og Kina i Himalaya har i stor grad vært stengt for turisme. Landets konge er opptatt av å bevare bhutanske skikker og alle innbyggere er pålagt å bruke bhutanske klær, bruke lokal byggeskikk, noe som den nepalesiske befolkningen ikke begeistret for. Det vesle jordbrukslandet har ikke flere enn 5.500 utenlandsbesøkende per år, noe som muligens har sammenheng med at landets flyselskap, Duk Air, bare har to fly i sin flåte. Orkidéekspressen og Worldwide Adventures i Oslo selger reiser til Bhutan.

Her finnes 675 fuglesorter og 5.000 ulike planteslag, og det er lovfestet at 60 prosent av landet skal bestå av skog.

5. Dizin, Iran

Klapperslangesnaps i Amazonas.

Foto: Inga Holst
Klapperslangesnaps i Amazonas.

Foto: Inga Holst Vis mer


Dizin er Irans mest kjente skisted, og tiltrekker seg det som er av jetsettere fra Teheran. Dizin ligger kun halvannen times kjøring fra landets hovedstad, og kan by på et klima som generelt er kaldere men mer solrikt enn de alpine skistedene i Europa. Hit kan du reise for å teste områdets flotte off-piste muligheter. Senteret har 23 nedfarter og fem heiser. Toppunktet ligger på omkring 3.500 m.o.h, og herfra har du utsikt til Irans høyeste fjell, den sovende vulkanen Damavand. Sesongen varer fra desember til april. Langley Travel tilbyr pakketurer til Iran til 10.800 kroner.

Ekstern lenke:
Langley Travel

  • MER: Antarktis, Rosa busser, nostalgitog i Afrika og spenningskick på tur.
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer