Virkelighetens luftslott

Privatflybransjen er i vekst. Til tross for at prisen for et privatfly er stiv - fra tre millioner dollar, tilsvarende 21 millioner kroner - ble det i løpet av 2002 ble det i USA registrert 8.000 ikke-kommersielle fly.

Publisert
Sist oppdatert

Larry Flynt, Rolling Stones, far og sønn Iglesias, John Travolta, Donald Trump og den russiske milliardæren Roman Abromovich har en ting felles: alle skyr innsjekkingskøer og charterseter – de flyr nemlig private fly, eller leier inn egne fly fra selskaper som driver flyutleie.

Sikkerhetsbelter i 24 karat gull

Donald Trumps Boeing 727 inneholder soverom, stue for 22 passasjerer og tre bad. Flyet er utstyrt med detaljer i 24 karat gull: Beltespennene på sikkerhetsbeltene og kranene på badene er noe av interiøret som er fiksert med edelt metall. Men forretningsmagnaten er slett ikke den eneste mannen som er herre på eget fly. 8.000 ikke-kommersielle fly ble registrert i USA i løpet av 2002, selv om de færreste av disse er så store som Trumps fly.

Mange toppsjefer i store selskaper tilbringer så mye som 80 prosent av tiden sin på reise. Heldigvis for disse travle menneskene tilbyr flyprodusenten Boeing Business Jet fly med oppholdsrom, spisestuer, fullt utstyrte kontorer med Internett, fax, PCer og TV. Selvfølgelig finnes det bad og dusj ombord i luftslottene. Flyprisene starter på utrolige 40 millioner dollar, tilsvarende 272 millioner norske kroner. Og da er ikke interiøret inkludert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer