Virtuell reise til klassiske Storbritannia

VisitBritain har lansert en ny virtuell nettside der du kan oppleve det klassiske Storbritannia.

Publisert
Sist oppdatert

Den nye nettsiden guider deg gjennom høydepunktene fra klassisk britisk historie og kultur.

Disse er plassert i en virtuell by, og bak hver eneste bygning, som alle er hentet fra kjente britiske steder, finner du stedsinformasjon og reisetips.

Bestem bynavnet

Den virtuelle byen er foreløpig navnløs, men det kan du gjøre noe med. Nettsidens besøkende kan nemlig være med og bestemme hva byen skal hete.

Storbritannias beste

På nettsiden kan du klikke deg inn og besøke de forksjellige stedene. Foto: ClassicBritain
På nettsiden kan du klikke deg inn og besøke de forksjellige stedene. Foto: ClassicBritain Vis mer


Classic Britain, som selve nettsiden heter, er altså en ny guide til rundreiser i Storbritannia med fokus på klassiske, vakre byer og områder. VisitBritain fikk ideen til å lage denne nettsiden fordi nordmenn er så glade i britiske detektivserier og romantiske filmer som utspiller seg på den engelske landsbygda.

– Norske turister vil oppleve det urbritiske. Vakre kalksteinshus, praktfulle hager, det grønne kuperte landskapet, statlige herregårder, små lokale tehus og britisk kultur, uttalte Gary Robson, Nordensjef i VisitBritain i en pressemelding

– Man går gjerne på puben og overnatter på et B&B eller et familiehotell for å komme nærmere den lokale befolkningen. Knirkende gulv og vegg-til-vegg-teppe i et ”townhouse” hører med og er en del av sjarmen.

Noen smakebiter fra siden:

  • Oppdag Shakespeares hjemby Stratford-upon-Avon og gå i poetens fotspor.
  • Utforsk Yorks 2.000 år gamle historie rundt den 3,4 kilometer lange bymuren eller langs den brosteinsbelagte shoppinggaten the Shambles, som er en av Europas eldste.

  • Besøk katedralbyen Durham. Nyt av afternoon tea hos et lokalt tehus, ta turen innom en antikk bokhandel eller spaser rundt i gatene og utforsk historien som er synlig i hver eneste brostein.
  • Yorkshire Dales er grønne daler, historiske kirkeruiner, brusende fosser, markeder og sjarmerende landsbypuber. Yorkshire Dales National Park ble kjent gjennom den legendariske veterinæren James Herriot.
  • Hadrian’s Wall er plassert på Verdensarvslisten og et besøk hit gir deg 117 kilometer med historie og severdigheter å utforske, som for eksempel romerske fort, fengslende museer og et naturskjønt vandringsterreng.

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer