Vis fingeren til Norwegian

Oslo (NTB): SAS Norge har allerede latt deg vise fingeren, og nå følger Norwegian etter med å innføre biometri ved innsjekking på norske flyplasser.

Publisert
Sist oppdatert

Flyselskapene er pålagt av myndighetene til å kontrollere at alle som sjekker inn bagasje, er de samme som går om bord i flyet. For å gjøre denne rutinen enklere og raskere, innførte SAS Norge i fjor høst biometri. Ordningen er frivillig, og går ut på at man viser fingeren i stedet for å vise legitimasjon. De som vil, kan vise identifikasjonspapirer i stedet.

- Biometri har blitt en kjempesuksess, og vi har innført den ved de fleste flyplasser. Gardermoen var sist ute, sier informasjonssjef Thomas Midteide i SAS til Aftenposten.

Konkurrenten Norwegian følger nå etter, og vil at du viser fingeren også til dem.

- Norwegian vil snart tilby biometri. Vi har lagt til rette for dette i alle våre nye innsjekkingsmaskiner, sier informasjonssjef Anne Grete Ellingsen.

Datatilsynet var lenge skeptisk til bruk av biometri, og begrunnet sin bekymring med at de reisende kunne bli overvåket på en ukontrollert måte.

- Vi har hatt en lang prosess med Datatilsynet, og prosedyrene er nøye gjennomgått. Det elektroniske fingeravtrykket slettes automatisk straks flyet har landet, sier Midteide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer