Flyreiser:

- Vis hensyn

Dette gjør renholderne fly forbanna.

BOMMER PÅ BLINKEN: Det er ikke lett å treffe hvis man står. Derfor bør man lytte til erfarne flyfolk. Foto: Odd Roar Lange
BOMMER PÅ BLINKEN: Det er ikke lett å treffe hvis man står. Derfor bør man lytte til erfarne flyfolk. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flytoalettene er sjelden større enn de absolutt må være. For noen kan det være en liten kunst å manøvrere seg i riktig posisjon når jobben skal gjøres.

Noe som går ut over både mannskap, medpassasjerer og ikke minst renholderne.

Det finnes passasjerer som ikke ønsker å sette seg ned på toalettet fordi de synes det er uhygienisk, men det er flere gode grunner til at alle bør sitte når de tisser.

Norwegian har et klart råd å komme med, som du kan lese lenger ned i saken.

Helseskadelig?

Norsk Helseinformatikk (NHI) har tidligere tatt opp spørsmålet om å sitte eller å stå:

Noen har kanskje hørt at menn bør tisse sittende for å forebygge prostatakreft, og for å få tømt blæra fullstendig, men er det riktig?

«Det er ingen sammenheng mellom prostatakreft og stilling ved vannlating. Det er heller ingen dokumentasjon for at blæra tømmes mer effektivt når man sitter», skriver NHI, og legger til:

«Det er tvert imot studier som viser at blæra tømmes like bra enten man sitter eller står, og det gjelder også ved forstørret prostatakjertel.»

Fly i farta

Når det gjelder flyene, er toalettene stengt under landing og avgang og når flyet står på bakken. Bruken av det lille rommet er dermed forbehold tida det er i lufta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer