Vis meg dine reisevaner, og jeg skal fortelle deg hvem du er

Det er ikke tilfeldig hva du drikker når du er på ferie. Ei heller hva du pakker i kofferten - eller hva du pakker i for den saks skyld. Dine ferievaner sier mer om deg enn du tror. Her kan du se hva dine vaner og -drømmer sier om deg, og kanskje få noen tips til hvor du kan legge ferien din i år.

Publisert
Sist oppdatert

Er du en idealistisk reisende, en luksusjeger, trives du best på ferier der du kan kjøpe en ferdig pakke - eller har du rett og slett ikke lyst til å bli satt i noen bås? Her kan du ta DinSides store reisevane-test.

Uavhengig eller sentimental?

De fleste av oss har preferanser og ønskemål for ferien. Enten vi drømmer om myke senger eller syns det er greit å dele bad med andre, enten vi skyller ned kaviaren med dyr champagne eller sluker burgeren med et glass cola. Preferanser, ideologi og drømmer avgjør både hvordan vi reiser og hvor vi reiser.

Kristin Undheim i Bengal Consulting har identifisert fem forskjellige reisetyper på bakgrunn av egne og engelske studier om reisevaner.

Den sentimentale reisende har et favorittsted. Det være seg sommerhuset eller campingvognen i Larvik eller en liten italiensk middelalderby. Det som kjennetegner den sentimeltale turisten er at han reiser tilbake til det samme, trygge stedet år etter år.

De konforme reisende er opptatt av å reise dit de kan møte likesinnete. "Hvor drar slike som oss" tenker de, og drar på ferier akkurat der det er forventet at de skal dra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer