Viser hva som er mest populært på Facebook

Reiser på topp blant statusoppdateringene.

Skrytebilder fra ferien. De fleste har vel gjort det. Foto: Diverse
Skrytebilder fra ferien. De fleste har vel gjort det. Foto: Diverse Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Historier om reise og flytting er det folk flest deler på tidslinjen sin på Facebook. Mange hadde kanskje trodd at statuser om forhold og det å få barn skulle vært mest populært, men det er det altså ikke.

Les også Nå blir Facebook-bildene mye bedre

Morsomme Facebook-fakta

Det er nesten skremmende hva Facebook kan trekke ut av data, og presentere av fakta om brukerne sine. Via Facebook Stories har tjenesten nå presentert litt statistikk som gir innblikk i folks delingsvaner.

Visste du for eksempel at folk mellom 55 og 64 år fra Canada er de som oftest oppdaterer og legger ut bilder fra ferien sin?

Tyrkere liker best å fortelle at de er i ett nytt forhold, mens tyskere derimot legger ut statusoppdateringer og bilder av kjæledyrene sine. Men dette er ikke det mest oppsiktsvekkende. Facebook-brukere fra Japan har nemlig tendens til å legge ut informasjon om de nye brillene sine.

Del gjerne, men sjekk først

Vi ser ut i fra dette at folk fra forskjellige land og kulturer slett ikke har de samme vanene på Facebook. Noen er kanskje av den gruppen som bare er på sosiale medier for å følge med på hva andre gjør, mens andre igjen er ivrige på å poste ting selv.

Nyttig å vite Facebooks vilkår og personvernregler

Det går ikke et sekund uten at det blir lagt ut statusoppdateringer og bilder på Facebook. I april i år ble det kjent at Facebook valgte å kjøpe opp Instagram, noe som førte til flere muligheter for å dele bildene sine med andre.

Det mange ofte glemmer er å spørre avbildede personer om tillatelse før de publiserer et bilde. Det er ikke sikkert han eller hun ønsker at bildet skal ligge på et nettsted hvor alle kan se det. Det er derfor viktig at du husker å be om lov før du legger ut bilder av andre.

Si heller ikke fra til tyven at du er borte

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer