Vis(um) før reisen

Hvor kommer du deg med kun pass, og hvor må du ha visum for å få adgang til landet?

Publisert
Sist oppdatert

Du tror kanskje at du som nordmann kan regne med lett tilgang til de fleste land i verden? Slik er det selvsagt ikke. Selv i et mye besøkt land som Tyrkia, må norske statsborgere nå ha visum. Den regelen ble innført med mye rabalder fra i år. Det er riktignok ingen kunst å få visum til Tyrkia (mer om det finner du her), men til enkelte andre land kan du tilnærmet glemme å komme deg som vanlig turist. Og atter andre vil legge mange hindringer i veien om du er så dum at du forteller at du planlegger å arbeide i landet, eller jobbe som for eksempel journalist mens du er der.

Visumguide - land fra A-HVisumguide - land fra I-OVisumguide - land fra P-Ø

Visum og pass

Land du ikke finner i visumguiden, bør du regne med å kunne besøke fritt om du har gyldig pass. Enkelte land er det også mulig å besøke uten pass, selv om schengenavtalens passfrihet nok ikke betyr så frie reiseforhold i praksis, som man gjerne tror.

Passfrihet - en illusjon?PASS: Sju av ti flyselskap krever pass på reise innen Schengen. Uten pass kan du få problemer, til tross for schengenavtalen.

Farlige land? Hit bør du ikke reise - myndighetene advarer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer