Visum, mat, valuta og shopping

Her finner du tips om hvordan du kommer deg inn, hvordan du holder magemålet vedlike, hvordan du betaler for det og hva annet du kan bruke penger på ved siden av maten...

Publisert

DinSide Reise guider deg til visum, mat, valuta og shopping på Cuba.

Visum

Når du kommer inn til øya må du levere ferdig utfylt visum og pass som er gyldig minst seks måneder etter utreise. Visum skal inneholde personlige data, reisens lengde og hvor man bor under oppholdet. Både visum og flyplasskatt er hos de fleste charterselskaper inkludert i prisen, men sjekk med selskapet du reiser med for sikkerhets skyld.

Det cubanske kjøkken

Den cubanske maten har vokst frem som et resultat av spansk og afrikansk innflytelse. Kineserne har også hatt en viss innvirkning på hva som ligger på middagstallerkenen. Nasjonalretten er Ajiaco: En tykk suppe som er laget av grønnsaksrøtter og svinekjøtt!

Valuta

Valutaen heter cubanske pesos! Én peso er igjen delt opp i 100 centavos. 1-, 3-, 5-, 10-, 20-og 50-pesos sedler er i omløp. Mynter i omløp er 1-, 2-, 5-, 20-, og 40-centavos. Det er greit å veksle til seg litt lokal valuta hvis du skal bruke småbeløp på buss og lignende. Ellers er det US dollar som gjelder over alt!

Shopping

Det er ikke så veldig mye spennende å shoppe på Cuba – hovedsaklig er det sigarer og rom man har med i kofferten når man setter snuten hjemover. De fleste større hotellene har egen taxfree-butikker hvor du finner et bra vareutvalg. Her kan du også få tak i varer som ikke er lette å få tak i for den vanlige cubaner: Toalettartikler, t-skjorter, videokassetter, bøker, postkort, kart osv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer