Visum til USA

Alle som ikke har maskinlesbart pass, må etter 1. oktober fremvise visum ved innreise til USA.

Publisert
Sist oppdatert

Fra 21. juli i år ble det også skjerpet inn på søknadsprosedyrene til visum. Alle som søker, må møte til personlig intervju hos Den amerikanske ambassaden i Oslo.

Men ingen regel uten unntak. Du slipper personlig oppmøte for intervju dersom du faller inn under en av de følgende gruppene:Barn 16 år eller yngre.Personer 60 år eller eldre.Representanter for andre lands ambassader, stat- og regjeringsansatte på offisiell reise, ansatte i diverse internasjonale organisasjoner som FN og Verdensbanken.Søker bosatt i Norge som tidligere har fått visum som ønskes fornyet før utløp, eller som har hatt utløpsdato for mindre enn 12 måneder siden.

Slik går du frem for å få visum

Du må fylle ut en "ikke-imigrant visum sjekkliste", som du kan hente på Den amerikanske ambassadens internettside: Klikk her for å komme til sjekklisten.Listen sendes i ferdig utfylt tilstand til Den amerikanske ambassaden, enten per faks eller per post. Dersom du sender sjekklisten per post, må du også legge ved en frankert svarkonvolutt.På sjekklisten vil du måtte krysse av for at du har fylt ut diverse skjemaer, og bekrefte at du har skaffet til veie diverse papirer. Disse skjemaene og papirene skal ikke legges ved sjekklisten, men tas med til intervjuet.Du kan ønske deg intervjudatoer, som ambassaden vil forsøke å følge, men dersom ingen av dine datoer passer så vil du få tildelt nærmeste tilgjengelige dato.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer