Visumguide

Hvor kommer du deg med kun pass, og hvor må du ha visum for å få adgang til landet?

Publisert
Sist oppdatert

Du tror kanskje at du som nordmann kan regne med lett tilgang til de fleste land i verden? Slik er det selvsagt ikke. Selv i et mye besøkt land som Tyrkia, må norske statsborgere ha visum, og fra oktober må du ha visum til USA - dersom du ikke har skaffet deg nytt, maskinlesbart pass. (Mer om dette her.)

Det er riktignok ingen kunst å få visum til Tyrkia (mer om det finner du her), men til enkelte andre land kan du nesten glemme å komme deg som vanlig turist. Og atter andre vil legge mange hinder i veien om du er så dum at du forteller at du planlegger å arbeide i landet, eller jobbe som for eksempel journalist mens du er der.

Skroll ned for mer.

Visumguide - land fra A-HVisumguide - land fra I-OVisumguide - land fra P-Ø

Visum og pass

Land du ikke finner i visumguiden, bør du regne med å kunne besøke fritt dersom du har gyldig pass. Enkelte land er det også mulig å besøke uten pass, selv om schengenavtalens passfrihet nok ikke betyr så frie reiseforhold i praksis, som man gjerne tror. Passet er den eneste norske legitimasjonen andre land anser som gyldig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer