VM i kroppsmaling

Kroppsmaling er en kunstform som fascinerer de fleste. Neste uke braker det løs i Seeboden.

Publisert
Sist oppdatert

World Bodypainting Festival går av stabelen mandag neste uke i Seeboden i Østerrike. Dette er den største møteplassen for kroppsmalere fra hele verden, men også for festivaldeltakere med sans for levende kunst.

I år regner man med at over 25 000 tillskuere kommer til festivelen som varer i seks dager. Konkurransen har kunstnere fra 40 nasjoner representert, og finner sted i vannkanten på vakre Millstatterse ved foten av Aplene.

Se bilder av hva du kan forvente deg her...

Se flere bilder av den fantastiske kunsten i bildespesialen.  Foto: Steiner Gabriele
Se flere bilder av den fantastiske kunsten i bildespesialen. Foto: Steiner Gabriele Vis mer


Mer enn maling

Festivalen bygger seg opp over en uke, med de tre siste dagene som finaler i verdensmesterskapet for de profesjonelle og semiprofesjonelle klassene.

Kunstnerne maler på festivalplassen, før de ferdigmalte kroppene vises frem i store show med lys og andre spesialeffekter på en sentral scene. Det meste foregår utendørs, og festivalen forvandler den lille byen Seeboden til et verdensomspennende kunstsentrum i en uke.

Festivaldeltakerne har også en mengde andre tilbud å meske seg i. Levende musikk, internasjonale moteshow, mat fra alle verdenshjørner og mange forskjellige kunstformer.

På kveldene arrangeres det fester, hvor et stort fantasiball i middelalderslottet Burg Sommeregg er høydepunktet. Temaet for ballet er "body circus", og arrangøren lover en magisk kveld med gjester ikledd alt fra maling til masker og selvlysende spesialeffekter.

Lær å male

Er du interessert i å lære kunsten bak kroppsmaling, arrangeres det kurs i alle maleteknikker, air brushing, make-up og fotografi av modeller.

Kursene tar sted i begynnelsen av neste uke.

Liker du å fotografere har du et hav av muligheter til å få spesielle bilder her. Alle kunstverkene varer som kjent bare til modellen vasker seg, så det er fritt frem for fotografer til å fylle minnekortene.

Du kan bli med i fotokonkurransen om de beste bildene, som blir bedømt av et internasjonalt panel.

Over 25 000 mennesker samler seg i byen med beskjedne 7000 innbyggere neste uke.  Foto: World Bodypainting Festival
Over 25 000 mennesker samler seg i byen med beskjedne 7000 innbyggere neste uke. Foto: World Bodypainting Festival Vis mer


Slik reiser du:

Festivalen varer fra 14. til 20. juli. En standard dagsbillett koster bare åtte euro.
Det beste alternativet vi kan finne prismessig på transport er å fly via London/Stansted med Ryanair til Klagenfurt, som ligger 85 kilometer unna Seeboden. Prisen tur/retur London - Seeboden er rundt 600 kroner. Finn en billigbillett til London og lag din egen kombinasjon. Austrian Airlines flyr deg til Klagenfurt for 4850 kroner på samme datoer.
Saalzburg ligger 175 kilometer unna Seeboden.

Se bilder av hva du kan forvente deg her...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer