VM i luftgitar

Finn fram fantasigitaren og spill i vei. Kanskje går du av med seieren og kan titulere deg Verdens beste luftgitarist.

Publisert
Sist oppdatert

Finnene kan dette med merkverdige mesterskap. De har VM i konebæring – og altså det nær forestående VM i luftgitar. Årets luftgitarmesterskap er det åttende i rekken.

Skroll ned for bilder og mer info om mesterskapet.Ni nasjonale vinnere fra forskjellige land vil delta i konkurransen, deriblant den norske mesteren. Her hjemme er NM i luftgitar over for 2003, og årets vinner, Andre Ulriksen, er klar for VM i Finland. De ni nasjonale vinnerne er klare til å konkurrere om tittelen "Verdens beste luftgitarist", mot enda flere deltakere som kan kvalifisere seg i innledende runder i Oulo i Finland 28. august. Selve finalen går av stabelen 29. august.

Konkurransen

I finalen må de nasjonale vinnerne og de øvrige kvalifiserte deltakerne vise sine ferdigheter i to runder; først får de spille en selvvalgt låt i ett minutt, og så må de spille en obligatorisk låt som er valgt av arrangørene og som er den samme for alle. Den obligatoriske melodien er ukjent for deltakerne inntil kort tid før finalen – slik at ingen skal få det fortrinnet at de kan tørrtrene på forhånd.

Mesterskapet arrangeres i Oulo, Finland, samtidig med Oulo musikkvideofestival fra 27. til 31. august. Gitaristen som går av med mesterskapseieren i luftgitar, vinner en finsk elektrisk gitar til en verdi av 2.500 euro – eller 21.000 norske kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer