Vold, tyverier, uhell og sykdom på ferie

Oslo (NTB): I år som i fjor har mange nordmenn fått ferien ødelagt av vold, tyverier, uhell og sykdom, viser en oversikt fra landets største reiseforsikringsselskap.

Flere blir syke på ferie, og antallet sykehusinnleggelser øker. Illustrasjonsfoto. Foto: Colourbox
Flere blir syke på ferie, og antallet sykehusinnleggelser øker. Illustrasjonsfoto. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ved utgangen av juli hadde Europeiske Reiseforsikring betalt ut over 85 millioner kroner til nordmenn som ble syke på ferietur. Dette er en økning på 20 prosent fra i fjor.

- Dette er en påtakelig økning. Til sammenligning har antall skader økt med 11 prosent, sier assisterende informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland i Europeiske Reiseforsikring og If til Dagbladet.

De dyreste ferielandene for selskapet er Spania og USA, med Thailand på tredjeplass.

Antall sykehusinnleggelser i utlandet har økt med 15 prosent, til 773 innleggelser, noe som har kostet 14,5 millioner kroner. Kostnaden utgjør en økning på 51 prosent. Utgiftsveksten henger sammen med at sykehusopphold er blitt svært dyrt mange steder, forklarer medisinsk fagdirektør Sverre Kjølstad i Europeiske Reiseforsikring.

Hold deg friskere med de riktige vaksinene: Se vår vaksinekalkulator

Det har vært mange avbestillinger av utenlandsreiser i år. Ved utgangen av juli har avbestillinger kostet selskapet 30 millioner kroner, mot 25,9 millioner kroner på samme tid i fjor.

Statistikken viser ellers at nordmenn trolig er blitt frastjålet verdier for godt over 100 millioner kroner hittil i år. Barcelona er stedet å dra hvis man vil møte lommetyver, fulgt av Roma på andreplass.

Les også:
Rundstjeler charterturister på Gardermoen
Tømmer kontoen din på to minutter
Røverstaten Roma
Tyverisikker ferie

Overraskende mange har meldt at de har fått bagasjen ødelagt under flyturer i sommer. Skadesjef Marianne Hartvig mener det kan ha sammenheng med at stuerne må håndtere flere kofferter på kortere tid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer