Vulkanrøyk og askesurfing på Bali

Den fremdeles aktive vulkanen er et populært turistmål. Men her skal man være forsiktig. Siste utbrudd var i mars i år. Vi går opp tidlig en morgen og får kjenne svoveldampen svi i øynene.

Publisert

Klokken er fire om morgenen og jeg blir vekket av forsiktig banking på vinduet. Jeg stabler meg på beina, ser ut og blir møtt av et stort glis. Guiden vår er klar! Ute er det enda mørkt og regnet gjør at jeg nesten mister motet. Men her er det ingen vei tilbake. Guiden forteller at regnet snart vil gi seg, og jeg velger å stole på han…

Bratt og glatt

Vi er tre stykker pluss guiden som med hver vår lommelykt starter oppstigningen til den fremdeles aktive vulkanen Gunung Batur på Bali. På grunn av regnet er bakken sleip og det blir fort ett skritt frem og to tilbake. Men etter tre til fire timers slit nærmer vi oss toppen.

-”Only half an hour left” sier guiden og smiler lurt foran oss.

Jeg går opp til ham, snur meg rundt og faller nesten ned. For der, rett foran meg, åpenbarer det seg et landskap av topper og igjengrodde kraterhull. 13258>Vi er oppe! Den fantastiske soloppgangen som vi stod så tidlig opp for å se, er bak skyene. Men himmelen sprekker og biter av gult lys slipper frem. Vakkert. Vi blir stående stille og kulden kryper inn i kroppen. Regnet har gitt seg og det er på tide med en varm frokost.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer