Vulkanturisme i Norge

Nå blir det mulig å komme seg til verdens nordligste aktive vulkan. Den er norsk og ligger på Jan Mayen.

Publisert
Sist oppdatert

Tidligere har vi skrevet om naturoppplevelsene du ikke visste eksisterte i Norge. Nå åpnes den ene vi lanserte for publikum for første gang. Jan Mayen har tidligere bare vært forbeholdt forskere og forsvaret, og det har kun gått sporadiske fly noen få ganger i året til øya.

Badet under utbrudd

EcoExpeditions starter fra juni 2007 organiserte reiser fra Island til Jan Mayen med seilbåt. Reisen vil starte fra Akureyri på Island med seilbåt, og etter to til tre dager vil man nå Jan Mayen. Hovedmålet med turen vil være å bestige Beerenbergvulkanen som er 2.277 meter høy.

- Dette er en aktiv vulkan, forteller daglig leder Geir Ulstein i EcoExpreditions på telefon fra Stavanger.

Les om vulkanen her: Dette visste du ikke om Norge.

Miljøvennlig reise

Foruten å bestige vulkanen vil turen også ha en rekke andre formål. Det vil bli dagsturer på øya med utforskning av et fascinerende landskap av størknet lava med knallgrønn mose og yrende fugleliv.

- Vi skal ha et miljøvennlig fokus på denne turen, og det er et mål at ingenting av det vi bruker skal ligge igjen på øya.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer